Notícies

Sopar-col·loqui sobre el camp agrari del Prat i la criança del pollastre Pota Blava

divendres 27 de febrer del 2015
 • Amb la participació de Joan Ribas, representant dels pagesos del Prat i Valentina Guisado, presidenta de l’Associació de criadors de pollastres de Raça Prat.

Hotel Ciutat del PratEl proper dimarts 10 de març a les 21 hores tindrà lloc un sopar-col·loqui sobre el camp agrari del Prat i la criança del pollastre pota blava amb en Joan Ribas, representant dels pagesos del Prat i a na Valentina Guisado, presidenta de l’Associació de criadors de pollastres de Raça Prat.

L’esdeveniment, organitzat conjuntament pel Rotary Club del Prat i Amics d’El Prat, se celebrarà a l’Hotel Ciutat del Prat, Av. Remolar 46, i aprofitant que la data coincideix dins de les sisenes Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat, podrem gaudir del menú preparat per aquesta ocasió.

Es prega confirmar l’assistència:

 • Per correu-e a amicsdelprat@amicsdelprat.cat o per telèfon 933 79 42 95
 • Per correu-e a rotary@elprat.net o per telèfon 606 98 69 73
 • El preu del sopar gastronòmic, pota Blava i carxofa del Prat, és de 30 €

Joan Lluís Ferret i el CNL del Prat guanyadors dels guardons d’Amics d’El Prat del 2014

dijous 12 de febrer del 2015
 • Joan Lluís Ferret i Pujol escollit Amic d’El Prat 2014 i el CNL del Prat, entitat mereixedora del Guardó Josep Ma. Vilà i Parellada.

Joan Lluís FerretUn cop fet el recompte dels vots emesos pels socis i sòcies d’Amics d’El Prat en el decurs de la Mostra d’Entitats de la Fira Avícola celebrada el passat mes de desembre, ha resultat escollit Amic d’El Prat 2014, en reconeixement a la seva trajectòria com autor local i pels seus recents estudis sobre la formació del Delta del Llobregat, reconeguts i avalats per l’Institut Geològic de Catalunya, en Joan Lluís Ferret i Pujol.

CPNL 25Entre les entitats proposades al Guardó Josep M Vilà i Parellada, distinció creada per Amics d’El Prat l’any 2011 en homenatge a qui va ser el President fundador de l’entitat, ha resultat escollit el Consorci per a la Normalització Lingüística – El Prat, en reconeixement a la tasca realitzada facilitant el coneixement, l’ús, la divulgació i el foment de la llengua catalana en tots els àmbits al llarg dels seus vint-i-cinc anys d’existència.

Els resultats de la votació per l’Amic d’El Prat 2014 són: Joan Lluís Ferret 71%, Emilio Llorente 16%, Manuel Dobaño 11% i altres 2%. I pel que fa al Guardó Josep M Vilà: CNL del Prat 36%, Colla de Gegants del Prat 30%, CB Prat 27%, altres 2% i en blanc 5%.

Els guardons seran lliurats, com ja és tradició, en el sopar que cada any organitza Amics d’El Prat al llarg del mes de setembre coincidint amb l’inici de la Festa Major.

13a etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba

dimecres 11 de febrer del 2015
 • Tindrà lloc el diumenge 15 de febrer i anirà de Sant Pau de Segúries a Molló.

2,Mapa 13a etapa St. Pau de Segúries - MollóLa tretzena etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba, que organitza la Secció de Senderisme d’Amics d’El Prat, tindrà lloc el diumenge 15 de febrer i anirà de Sant Pau de Segúries a Molló, passant per Camprodon. El recorregut de l’etapa serà de 18,8 km i tindrà una durada aproximada de 7 hores.

L’autocar sortirà del Prat a les 7 del matí a l’Avinguda de la Verge de Montserrat amb el carrer del Coronel Sanfeliu i farà una altra parada al pàrquing de l’estació de RENFE del Prat per recollir a la resta de la gent.

Teniu tota la informació sobre l’etapa, el mapa de l’itinerari, el perfil i una pinzellada cultural. Podeu veure fotografies de les sortides.

Pedra sobre pedra: Cal rehabilitar i no refer el Teatre de l’Artesà

divendres 30 de gener del 2015
 • Manifest de la Comissió del Patrimoni d’Amics d’El Prat sobre la selecció dels cinc equips d’aquitectes finalistes pel projecte del Teatre de l’Artesà.

Interior del Teatre de l'ArtesàRecentment, l’ajuntament del Prat ha fet pública la selecció dels cinc equips d’arquitectes finalistes pel projecte de rehabilitació del teatre de l’Artesà. Com a Comissió del Patrimoni d’Amics d’El Prat, no podem fer menys que felicitar aquests equips, i felicitar-nos com a municipi per poder consumar una reivindicació històrica de les darreres dècades: la recuperació del teatre i llur caràcter singular.

El procés arquitectònic certament requereix un grau inicial d’abstracció; el full en blanc de puresa preliminar on començar les primeres línies. No dubtem que la sensibilitat artística i constructiva dels equips seleccionats per la fase final -provada en la seva nombrosa obra realitzada- els permetrà entomar la complexitat d’intervenir en un teatre com l’Artesà, reconèixer el valor just de la preexistència, i engendrar un projecte guanyador que continuï el camí marcat des de 1919.

Un edifici de 96 anys acumula molta història en les seves parets. Un teatre -utilitzat a més per festes, balls, celebracions, cinema…- acumula la mateixa quantitat d’història, més un intangible immens i fabulós d’emocions i vivències. Amics d’El Prat així com una gran part de la societat civil i entitats veïnals mai vàrem perdre l’esperança de reconquerir el nostre teatre. Ha estat un llarguíssim camí; no per recuperar simplement unes parets o un nom, sinó sobretot per recuperar una configuració d’espai única i excepcional, un conjunt que va fer vibrar generacions de pratenques i pratencs. Un solar buit amb un nou teatre de l’Artesà -per molt magnífic que aquest nou edifici resultés, per molt fidelment que guardés l’aspecte exterior de l’antic-, si no reconegués i preservés la grandesa de la sala i l’amfiteatre tindria un regust ben amarg.

12a etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba

divendres 9 de gener del 2015
 • Tindrà lloc el diumenge 18 de gener i anirà de Vallfogona de Ripollès a Sant Pau de Segúries.

2,Mapa 12a etapa Vallfogona - St. Pau de Segúries

La dotzena etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba, que organitza la Secció de Senderisme d’Amics d’El Prat, tindrà lloc el diumenge 18 de gener i anirà de Vallfogona de Ripollès a Sant Pau de Segúries, passant per Sant Joan de les Abadesses. El recorregut de l’etapa és de 16,8 km i tindrà una durada aproximada de 6 hores i quart.

L’autocar sortirà del Prat a les 7 del matí a l’Avinguda de la Verge de Montserrat amb el carrer del Coronel Sanfeliu i farà una altra parada al pàrquing de l’estació de RENFE del Prat per recollir a la resta de la gent.

Teniu tota la informació sobre l’etapa, el mapa de l’itinerari, el perfil i una pinzellada cultural. Podeu veure fotografies de les sortides.

Ja tenim disponible el calendari (en PDF) previst de les nostres sortides pel proper 2015.

S’obre un nou període de matriculació pels cursos de català del CPNL

dijous 18 de desembre del 2014
 • Les modalitats que s’ofereixen són cursos de català presencials, semipresencials i en línia.

Cursos catalàS’ha obert un nou període de matriculació dels cursos de català per a adults que imparteix el Consorci per la Normalització Lingüística. Les modalitats d’aprenentatge que s’ofereixen són cursos de català presencials i semipresencials, que podeu fer al CNL del Prat, i en línia a través del web Parla.cat.

El CPNL disposa, a més, d’un cercador de cursos que permet als futurs alumnes localitzar de forma senzilla el curs que més s’adeqüi a les seves necessitats, escollint la comarca i població on vol cursar-lo.

Podeu visitar la pàgina creada amb motiu dels 25 anys del CPNL, on amics i treballadors del Consorci parlen de l’experiència viscuda durant aquesta etapa, així com la infografia que recull les dades del Consorci durant aquests vint-i-cinc anys d’activitat que se celebren enguany.

Amics d’El Prat serà a la 41a Fira Avícola

dilluns 8 de desembre del 2014

Cartell de la 41a Fira Avícola 2014

Al nostre estand de la Mostra d’Entitats es podrà votar pels guardons d’Amics d’El Prat d’enguany.

Aquest proper cap de setmana, els dies 12, 13 i 14 de desembre, tindrà lloc la 41a Fira Avícola de la Raça Prat27a Mostra Comercial i 12a Mostra d’Entitats, on Amics d’El Prat serà present un any més.

Al nostre estand tindràs l’oportunitat de votar per escollir l’Amic d’El Prat i l’entitat mereixedora del Guardó Josep Maria Vilà i Parellada d’aquest any 2014, entre els candidats que han estat escollits enguany o proposant-ne algun altre.

Candidats a Amic d’El Prat 2014:

 • Joan Lluís Ferret: en reconeixement a la seva trajectòria com autor local i pels seus recents estudis sobre la formació del Delta del Llobregat, reconeguts i confirmats per l’Institut Geològic de Catalunya.
 • Manuel Dobaño: en reconeixement a la seva dilatada trajectòria professional com a periodista local i corresponsal de l’Agencia Efe a la comarca del Baix Llobregat.
 • Emilio Llorente: en reconeixement a la seva tasca educativa i de foment de la investigació científica amb els joves estudiants de l’Institut Baldiri Guilera.

Candidats pel Guardó Josep Maria Vilà i Parellada 2014:

 • Centre de Normalització Lingüística del Prat: en motiu del seu 25è aniversari i en reconeixement a la seva tasca de facilitar el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua catalana en tots els àmbits.
 • Colla de Gegants del Prat: en motiu de la celebració del 60è aniversari dels gegants del Prat, el Rotllà i la Griselda.
 • Club Bàsquet Prat: en reconeixement a la seva dilatada trajectòria, aconseguint l’ascens a la categoria LEB Or, i per la seva tasca de promoció del bàsquet al Prat.

11a etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba

dilluns 10 de novembre del 2014
 • Tindrà lloc el diumenge 16 de novembre i anirà de Vidrà fins a Vallfogona de Ripollès.

2,Mapa 11a EtapaL’onzena etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba, que organitza la Secció de Senderisme d’Amics d’El Prat, tindrà lloc el diumenge 16 de novembre i anirà de Vidrà a Vallfogona de Ripollès, travessant la serra de Santa Magdalena. La zona és poc coneguda però paisatgísticament és molt agradable. El recorregut de l’etapa és de 12 km (6 de pujada i 6 de baixada) i tindrà una durada aproximada de 4 hores i mitja.

L’autocar sortirà del Prat a les 7 del matí a l’Avinguda de la Verge de Montserrat amb el carrer del Coronel Sanfeliu i farà una altra parada al pàrquing de l’estació de RENFE del Prat per recollir a la resta de la gent.

Teniu tota la informació sobre l’etapa, el mapa de l’itinerari, el perfil i una pinzellada cultural. Podeu veure fotografies de les sortides.

El Prat acollirà el 6è Campionat Mundial de Scrabble en català

dilluns 3 de novembre del 2014
 • Se celebrarà el cap de setmana del 15 i 16 de novembre del 2014 a l’Equipament Cívic Delta del Llobregat.
 • Scrabble Delta Prat, secció d’Amics d’El Prat, participa en l’organització del 6è Mundial com a club de Scrabble local.

cartell 6è Mundial de Scrabble en catalàEl Campionat Mundial de Scrabble en Català és un torneig de Scrabble organitzat des de l’any 2005 per la Unió Faristolaire (UF) amb la col·laboració de diverses entitats escrablístiques. Les cinc primeres edicions es van organitzar de forma biennal i un cop finalitzada l’edició de l’any 2013, la UF anuncià que a partir d’aquell moment el Campionat Mundial de Scrabble en Català passaria a organitzar-se anualment.

La primera edició es va celebrar l’any 2005 a Viladecavalls, els anys 2007 i 2009 a Granollers i els anys 2011 i 2013 a Mataró. L’edició d’aquest 2014 se celebrarà al teatre de l’Equipament Cívic Delta del Llobregat (carrer del Riu Llobregat núm. 94, del Prat de Llobregat) el cap de setmana del 15 i 16 de novembre amb la col·laboració, com a organitzador local, de Scrabble Delta Prat, la secció d’Amics d’El Prat dedicada a la pràctica d’aquest joc de taula.

L’Scrabble és un joc de taula on els jugadors tenen l’objectiu d’acumular la màxima puntuació possible formant paraules en un tauler de 15×15 caselles, fent servir fitxes que s’agafen aleatòriament d’un saquet. N’hi ha versions en més de 30 llengües diferents, entre elles el català. En ser un joc lingüístic, els seus campionats s’organitzen per comunitats lingüístiques de manera que existeixen diferents Campionats Mundials de Scrabble segons la llengua que es faci servir, així actualment se celebren campionats mundials en francès, anglès, castellà i català.

El joc de l’Scrabble és un molt bon instrument de normalització i promoció de la llengua i la cultura catalanes, atès que ho fa de forma lúdica. Aquest campionat, el més important en llengua catalana, reforça la unitat de la llengua catalana aplegant els millors jugadors d’arreu dels Països Catalans.

Per a més informació i inscripcions podeu consultar el web del Mundial de Scrabble i de Scrabble Delta Prat.

Proposa’ns els candidats pels premis d’Amics d’El Prat 2014!

dijous 30 d'octubre del 2014
 • Coneixes alguna persona o entitat que hagi destacat aquest any?
 • Ajuda’ns a fer la llista de candidats als premis d’Amics d’El Prat!

Un any més obrim un procés participatiu que ens ha d’ajudar a confeccionar la llista de candidats als guardons que lliura anualment Amics d’El Prat. Tenim dos premis diferents, el Guardó Amic d’El Prat, reservat per a persones físiques, i el Guardó Josep Maria Vilà i Parellada per a entitats.

Si voleu proposar-nos candidats, feu-nos arribar el nom i cognoms de la persona, o el nom de l’entitat, i els motius pels que creieu que mereixen un reconeixement, fins el proper dilluns 17 de novembre, a través de les següents formes:

 • Als comentaris d’aquest article.
 • Als nostres perfils de twitter i facebook.
 • Per correu electrònic a amics@amicsdelprat.cat
 • Al nostre local del Passatge de l’Arús núm. 6 o al telèfon 93 379 42 95, de dilluns a divendres de 5 a 9 del vespre.

Podeu consultar les llistes de persones i entitats premiades a les pàgines del Guardó Amic d’El Prat i del Guardó Josep Maria Vilà i Parellada.

A partir de les propostes rebudes, la junta directiva d’Amics d’El Prat confeccionarà les dues llistes de candidats, que se sotmetran a votació dels nostres socis a l’estand que instal·larem a la Mostra d’entitats de la propera Fira Avícola de la Raça Prat.