Notícies

El Prat acollirà el 6è Campionat Mundial de Scrabble en català

dilluns 3 de novembre del 2014
 • Se celebrarà el cap de setmana del 15 i 16 de novembre del 2014 a l’Equipament Cívic Delta del Llobregat.
 • Scrabble Delta Prat, secció d’Amics d’El Prat, participa en l’organització del 6è Mundial com a club de Scrabble local.

cartell 6è Mundial de Scrabble en catalàEl Campionat Mundial de Scrabble en Català és un torneig de Scrabble organitzat des de l’any 2005 per la Unió Faristolaire (UF) amb la col·laboració de diverses entitats escrablístiques. Les cinc primeres edicions es van organitzar de forma biennal i un cop finalitzada l’edició de l’any 2013, la UF anuncià que a partir d’aquell moment el Campionat Mundial de Scrabble en Català passaria a organitzar-se anualment.

La primera edició es va celebrar l’any 2005 a Viladecavalls, els anys 2007 i 2009 a Granollers i els anys 2011 i 2013 a Mataró. L’edició d’aquest 2014 se celebrarà al teatre de l’Equipament Cívic Delta del Llobregat (carrer del Riu Llobregat núm. 94, del Prat de Llobregat) el cap de setmana del 15 i 16 de novembre amb la col·laboració, com a organitzador local, de Scrabble Delta Prat, la secció d’Amics d’El Prat dedicada a la pràctica d’aquest joc de taula.

L’Scrabble és un joc de taula on els jugadors tenen l’objectiu d’acumular la màxima puntuació possible formant paraules en un tauler de 15×15 caselles, fent servir fitxes que s’agafen aleatòriament d’un saquet. N’hi ha versions en més de 30 llengües diferents, entre elles el català. En ser un joc lingüístic, els seus campionats s’organitzen per comunitats lingüístiques de manera que existeixen diferents Campionats Mundials de Scrabble segons la llengua que es faci servir, així actualment se celebren campionats mundials en francès, anglès, castellà i català.

El joc de l’Scrabble és un molt bon instrument de normalització i promoció de la llengua i la cultura catalanes, atès que ho fa de forma lúdica. Aquest campionat, el més important en llengua catalana, reforça la unitat de la llengua catalana aplegant els millors jugadors d’arreu dels Països Catalans.

Per a més informació i inscripcions podeu consultar el web del Mundial de Scrabble i de Scrabble Delta Prat.

Proposa’ns els candidats pels premis d’Amics d’El Prat 2014!

dijous 30 d'octubre del 2014
 • Coneixes alguna persona o entitat que hagi destacat aquest any?
 • Ajuda’ns a fer la llista de candidats als premis d’Amics d’El Prat!

Un any més obrim un procés participatiu que ens ha d’ajudar a confeccionar la llista de candidats als guardons que lliura anualment Amics d’El Prat. Tenim dos premis diferents, el Guardó Amic d’El Prat, reservat per a persones físiques, i el Guardó Josep Maria Vilà i Parellada per a entitats.

Si voleu proposar-nos candidats, feu-nos arribar el nom i cognoms de la persona, o el nom de l’entitat, i els motius pels que creieu que mereixen un reconeixement, fins el proper dilluns 17 de novembre, a través de les següents formes:

 • Als comentaris d’aquest article.
 • Als nostres perfils de twitter i facebook.
 • Per correu electrònic a amics@amicsdelprat.cat
 • Al nostre local del Passatge de l’Arús núm. 6 o al telèfon 93 379 42 95, de dilluns a divendres de 5 a 9 del vespre.

Podeu consultar les llistes de persones i entitats premiades a les pàgines del Guardó Amic d’El Prat i del Guardó Josep Maria Vilà i Parellada.

A partir de les propostes rebudes, la junta directiva d’Amics d’El Prat confeccionarà les dues llistes de candidats, que se sotmetran a votació dels nostres socis a l’estand que instal·larem a la Mostra d’entitats de la propera Fira Avícola de la Raça Prat.

10a etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba

dijous 16 d'octubre del 2014
 • Tindrà lloc el diumenge 19 d’octubre i anirà del Coll de Bracons a Vidrà.

2,Mapa 10ª EtapaLa desena etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba, que organitza la Secció de Senderisme d’Amics d’El Prat, tindrà lloc el diumenge 19 d’octubre i anirà del Coll de Bracons a Vidrà. Tindrà un recorregut apte per tothom, de tan sols 9,8 km i una durada aproximada de tres hores i mitja.

L’autocar sortirà del Prat a les 7 del matí a l’Avinguda de la Verge de Montserrat amb el carrer del Coronel Sanfeliu i farà una altra parada al pàrquing de l’estació de RENFE del Prat per recollir a la resta de la gent.

Teniu tota la informació sobre l’etapa, el mapa de l’itinerari, el perfil i una pinzellada cultural. Podeu veure fotografies de les sortides.

XIXè Aplec de la Tartana

dimarts 7 d'octubre del 2014
 • Tindrà lloc el diumenge 19 d’octubre a la Masia de Can Comas.
 • Enguany recuperem la Festa de l’Arbre fent una plantada popular.

XIX Aplec Tartana 2014El proper diumenge 19 d’octubre se celebrarà la dinovena edició de l’Aplec de la Tartana a la Masia de Can Comas, seu del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Concentració i cercavila

La jornada començarà a les 10 del matí a la Plaça de la Vila, on es farà la concentració de carros, cavalls, bicicletes, caminants i les entitats de cultura tradicional, on s’iniciarà la cercavila fins arribar a la Masia de Can Comas.

El recorregut de la cercavila sortirà de la Plaça de la Vila, cap a l’Avinguda de Josep Anselm Clavé, Ronda de Llevant i camí del sorral fins a Can Comas. Si veniu en cotxe recomanem aparcar a l’espai de sota el pont de la Ronda de Dalt (B-20).

Plantada d’arbres i plantes autòctones

A les 12 del matí començarà la plantada, que tindrà lloc a la mateixa llera del riu Llobregat, a l’alçada de la Masia de Can Comas, i s’hi plantaran tamarius de viver i diverses plantes autòctones subministrades per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament del Prat. Comptem amb l’assessorament de la Fundación + árboles per fer les boles Nendo Dango (boles fetes amb argila, llavors i compost).

Cartell plantadaLa plantada d’arbres i plantes autòctones anirà acompanyada de diferents tallers oberts a tots els públics i on els més menuts també hi podran col·laborar ajudant a fer les boles Nendo Dango que després s’escamparan per la llera del Llobregat. Tot plegat al ritme de les actuacions musicals dels grups Dulse Caminar (Cobla de Tres Quartans), Sittar Green i la col·laboració de Rose Avalon.

Aquesta campanya ha estat impulsada per la comissió musical d’Amics d’El Prat per contribuir a la millora i recuperació de la flora del riu Llobregat i, en aquest sentit, ens hem proposat recuperar la Festa de l’Arbre, que fa molts anys ja s’havia fet al nostre municipi.

Activitats a Can Comas

A les 11.30 hi haurà la Ballada de Sardanes a Can Comas, amb la Cobla Baix Llobregat. A partir de les 12 hi haurà el final de la cercavila amb l’arribada dels carros, tartanes i participants a Can Comas, seguit de les actuacions dels grups de cultura tradicional (gegants, capgrossos, grallers…), l’acte institucional, el dinar de germanor, taller casteller i la cloenda de la jornada i fi de festa amb l’actuació musical de SITTAR GREEN.

Tiquets pel dinar

El preu del tiquet pel dinar (que inclourà també la beguda i les postres) serà de 8€ si es compra anticipadament fins el dijous 16 d’octubre, o de 12€ si s’adquireix entre el 17 d’octubre  i el dia de l’Aplec. El podeu adquirir anticipadament a la nostra seu, al passatge de l’Arús núm. 6 de dilluns a divendres de 17 a 21 hores, o a la parada de Cal Picapedrer al Mercat Municipal del Prat, núm. 14 – 16.

Ajuda’ns a difondre-ho!

Podeu confirmar la vostra assistència, i convidar a participar-hi a tots els vostres amics a través de l’esdeveniment que hem obert al facebook. També podeu descarregar-vos el cartell en PDF.

Organitzadors i col·laboradors

El XIXè Aplec de la Tartana l’organitzem Amics d’El Prat, Amics del Cavall i Amics de la Sardana. Però no seria possible sense la col·laboració de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, la Diputació de Barcelona, el Parc Agrari del Baix Llobregat, Can Comas; les entitats col·laboradores, AMPA Col·legi Mare de Déu del CarmeCastellers del Prat, Fundación + árbolesGegants del PratGegants Delta del Prat; dels músics de Dulse Caminar, Sittar Green, Rose Avalon; i tota la gent que hi participa.

70a Xarxa d’Altaveus

dilluns 22 de setembre del 2014
 • El divendres 26 a les 19h s’inaugura i estarà en funcionament durant tota la Festa Major fins el dilluns 29.
 • Durant la Festa Major es podrà visitar una maqueta ferroviària dels Amics del Modelisme Ferroviari del Prat.

Xarxa d'AltaveusAquest divendres 26 de setembre a les 7 del vespre tindrà lloc la inauguració de la 70a Xarxa d’Altaveus al local d’Amics d’El Prat, al passatge de l’Arús núm. 6, l’acte dóna el tret de sortida a la Festa Major del Prat. Un any més, la Xarxa d’Altaveus contribuirà a donar un ambient més festiu a la ciutat posant música pels principals carrers del Prat.

Coincidint amb la Xarxa d’Altaveus enguany podreu visitar la maqueta ferroviària “El pas del tren pel Prat”, a càrrec de l’Associació d’Amics del Modelisme Ferroviari del Prat, estarà exposada a la seu d’Amics d’El Prat els dies 27, 28 i 29 de setembre d’11 a 14h. i de 17 a 20h.

9a etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba

dilluns 15 de setembre del 2014
 • Tindrà lloc el diumenge 21 de setembre i anirà de Pruit al Coll de Bracons.

2,Mapa 9ª EtapaLa novena etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba, que organitza la Secció de Senderisme d’Amics d’El Prat, tindrà lloc el diumenge 21 de setembre i anirà de Pruit al Coll de Bracons, passant pel bonic bosc de la Grevolosa. Tindrà un recorregut molt agradable, de tan sols 15,1 km i una durada aproximada de cinc hores i mitja.

L’autocar sortirà del Prat a les 7 del matí a l’Avinguda de la Verge de Montserrat amb el carrer del Coronel Sanfeliu i farà una altra parada al pàrquing de l’estació de RENFE del Prat per recollir a la resta de la gent.

Teniu tota la informació sobre l’etapa, el mapa de l’itinerari, el perfil i una pinzellada cultural. Podeu veure fotografies de les sortides.

7è Sopar de Festa Major d’Amics d’El Prat

dimecres 10 de setembre del 2014
 • El Sopar de Festa Major tindrà lloc al Restaurant Casa Alcaide
 • S’hi lliuraran els premis d’Amics d’El Prat del 2013

Restaurant Casa AlcaideEl proper dijous 25 de setembre tindrà lloc el VIIè Sopar de Festa Major d’Amics d’El Prat, en el decurs del qual homenatjarem a Joffre Tarrida Solé, Amic d’El Prat 2013, i l’Associació Saó-Prat, Guardó Josep Ma. Vilà Parellada 2013.

El sopar tindrà lloc al Restaurant Casa Alcaide, al carrer de Nicolás Maria Urgoiti número 16, el dijous 25 de setembre a les 21.30 hores.

Per assistir al sopar cal confirmar l’assistència al 93 379 42 95 o al nostre local (Passatge de l’Arús, 6). El preu del sopar és de 32€. Les places són limitades.

XVIè Curs d’Història: La Guerra de Successió i el Decret de Nova Planta. Una visió pratenca

dimecres 23 de juliol del 2014
 • La tercera sessió del XVIè Curs d’Història, va ser a càrrec de Josep Ferret i Pujol.

DSCF6529El passat dijous 22 de maig va tenir lloc la tercera sessió del XVIè Curs d’Història d’Amics d’El Prat titulada “La Guerra de Successió i el Decret de Nova Planta. Una visió pratenca” on l’historiador local, Josep Ferret, va relatar la Guerra de successió i el decret de nova planta des d’un punt de vista pratenc.

Vídeo de la sessió:

Fotografies de la sessió:

Consulteu la resta del programa del curs.

S’està formant una colla castellera al Prat

dijous 12 de juny del 2014
 • El divendres 13 hi ha un taller de castells i el dissabte 21 l’assemblea constituent.

Cartell dels Castellers del PratDes del mes de març s’està treballant per constituir una colla castellera al Prat amb la participació de diverses entitats, com l’AEiG Anton Vilà, l’AEiG Conxita Busquets, el Centre d’Esplai Sant Pere i Sant Pau, la Colla de Diables del Prat, l’Associació gegantera Delta i gent a títol individual.

Ja s’han fet diverses accions per tirar endavant la colla, com reunions amb l’Ajuntament del Prat, amb altres colles castelleres o amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, així com actes de presentació, que ja estan tenint ressò als mitjans de comunicació (com al Prat Ràdio, al Periòdic Delta, o al Diari Casteller). I s’han iniciat també els tràmits per constituir-se com a entitat.

Entre les properes accions cal destacar que aquest divendres 13 de juny a les 18.30 hi haurà un taller de castells a la Plaça de la Vila del Prat (dedicat especialment a tothom que tingui poques nocions sobre com fer castells) i l’assemblea de constitució de la colla que tindrà lloc el dissabte 21 de juny a les 18.30 hores, a la Penya Barcelonista Prat-Potablava, al carrer del Centre 42, just al davant de l’Artesà.

Per més informació i inscripcions a la colla podeu veure la pàgina de facebook dels Castellers del Prat o contactar-hi per correu-e a castellersdelprat@gmail.com.

Podeu veure una presentació de la colla:

Conferència teatralitzada: “Voces del 98″

dijous 12 de juny del 2014
 • A càrrec de l’actor Armado Aguirre, el dimarts 17 de juny a les 21h a l’Hotel Ciutat del Prat.

Voces del 98El Rotary Club del Prat organitza una conferència teatralitzada a càrrec de l’actor pratenc Armando Aguirre, que farà una escenificació dels personatges mes representatius de la Generació del 98 (Valle Inclán, Azorín, Unamuno i Baroja), a qui posa veu.

L’esdeveniment es celebrarà el proper dimarts 17 de juny a les 21 hores a l’Hotel Ciutat del Prat (Avda. del Remolar núm. 46).

El preu del tiquet pel sopar és de 25 € i hi ha la possibilitat d’assistir només a la conferència (a les 22,30 hores) amb beguda per 5 €. Per confirmar l’assistència es pot fer per correu-e a rotary@elprat.net.