Notícies

XVIè Curs d’Història: La Guerra de Successió i el Decret de Nova Planta. Una visió pratenca

dimecres 23 de juliol del 2014
 • La tercera sessió del XVIè Curs d’Història, va ser a càrrec de Josep Ferret i Pujol.

DSCF6529El passat dijous 22 de maig va tenir lloc la tercera sessió del XVIè Curs d’Història d’Amics d’El Prat titulada “La Guerra de Successió i el Decret de Nova Planta. Una visió pratenca” on l’historiador local, Josep Ferret, va relatar la Guerra de successió i el decret de nova planta des d’un punt de vista pratenc.

Vídeo de la sessió:

Fotografies de la sessió:

Consulteu la resta del programa del curs.

S’està formant una colla castellera al Prat

dijous 12 de juny del 2014
 • El divendres 13 hi ha un taller de castells i el dissabte 21 l’assemblea constituent.

Cartell dels Castellers del PratDes del mes de març s’està treballant per constituir una colla castellera al Prat amb la participació de diverses entitats, com l’AEiG Anton Vilà, l’AEiG Conxita Busquets, el Centre d’Esplai Sant Pere i Sant Pau, la Colla de Diables del Prat, l’Associació gegantera Delta i gent a títol individual.

Ja s’han fet diverses accions per tirar endavant la colla, com reunions amb l’Ajuntament del Prat, amb altres colles castelleres o amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, així com actes de presentació, que ja estan tenint ressò als mitjans de comunicació (com al Prat Ràdio, al Periòdic Delta, o al Diari Casteller). I s’han iniciat també els tràmits per constituir-se com a entitat.

Entre les properes accions cal destacar que aquest divendres 13 de juny a les 18.30 hi haurà un taller de castells a la Plaça de la Vila del Prat (dedicat especialment a tothom que tingui poques nocions sobre com fer castells) i l’assemblea de constitució de la colla que tindrà lloc el dissabte 21 de juny a les 18.30 hores, a la Penya Barcelonista Prat-Potablava, al carrer del Centre 42, just al davant de l’Artesà.

Per més informació i inscripcions a la colla podeu veure la pàgina de facebook dels Castellers del Prat o contactar-hi per correu-e a castellersdelprat@gmail.com.

Podeu veure una presentació de la colla:

Conferència teatralitzada: “Voces del 98″

dijous 12 de juny del 2014
 • A càrrec de l’actor Armado Aguirre, el dimarts 17 de juny a les 21h a l’Hotel Ciutat del Prat.

Voces del 98El Rotary Club del Prat organitza una conferència teatralitzada a càrrec de l’actor pratenc Armando Aguirre, que farà una escenificació dels personatges mes representatius de la Generació del 98 (Valle Inclán, Azorín, Unamuno i Baroja), a qui posa veu.

L’esdeveniment es celebrarà el proper dimarts 17 de juny a les 21 hores a l’Hotel Ciutat del Prat (Avda. del Remolar núm. 46).

El preu del tiquet pel sopar és de 25 € i hi ha la possibilitat d’assistir només a la conferència (a les 22,30 hores) amb beguda per 5 €. Per confirmar l’assistència es pot fer per correu-e a rotary@elprat.net.

8a etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba

dimarts 10 de juny del 2014
 • Tindrà lloc el diumenge 15 de juny i anirà de Tavertet a Pruit.

2,Mapa 8ª etapaLa vuitena etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba, que organitza la Secció de Senderisme d’Amics d’El Prat, tindrà lloc el diumenge 15 de juny i anirà de Tavertet a Pruit, passant pel pintoresc poble de Rupit. Tindrà un recorregut força planer de tan sols 10,6 quilòmetres i una durada aproximada de tres hores i mitja.

L’autocar sortirà del Prat a les 7 del matí a l’Avinguda de la Verge de Montserrat amb el carrer del Coronel Sanfeliu i farà una altra parada al pàrquing de l’estació de RENFE del Prat per recollir a la resta de la gent.

Teniu tota la informació sobre l’etapa, el mapa de l’itinerari, el perfil i una pinzellada cultural. Podeu veure fotografies de les sortides.

XVIè Curs d’Història: Teatres en risc i pla d’usos

dijous 15 de maig del 2014
 • La primera sessió del XVIè Curs d’Història, ha estat a càrrec d’Antoni Ramon Graells i d’Ivan Alcázar.

DSCF6482El passat dijous 8 de maig va tenir lloc la primera sessió del XVIè Curs d’Història d’Amics d’El Prat titulada “Teatres en risc i pla d’usos” on els membres de l’Observatori d’Espais Escènics – Observatori de Teatres en Risc, Antoni Ramon Graells i Ivan Acázar, van fer una reflexió sobre el que representa recuperar un teatre, amb l’objectiu posat en la recuperació de l’Artesà.

Vídeo de la sessió:

Fotografies de la sessió:

Consulteu la resta del programa del curs.

7a etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba

dimarts 13 de maig del 2014
 • Tindrà lloc el diumenge 18 de maig i anirà del Parador de Sau fins a Tavertet.

2,Mapa 7ª etapaLa setena etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba, que organitza la Secció de Senderisme d’Amics d’El Prat, tindrà lloc el diumenge 18 de maig i anirà del Parador de Sau fins a Tavertet. Tindrà un recorregut de 13,9 quilòmetres i una durada aproximada de cinc hores. La primera part de l’etapa transcorre per la vora del pantà i, un cop passada la presa, s’enfila fins arribar al bonic poble de Tavertet.

L’autocar sortirà del Prat a les 7 del matí a l’Avinguda de la Verge de Montserrat amb el carrer del Coronel Sanfeliu i farà una altra parada al pàrquing de l’estació de RENFE del Prat per recollir a la resta de la gent.

Teniu tota la informació sobre l’etapa, el mapa de l’itinerari, el perfil i una pinzellada cultural. Podeu veure fotografies de les sortides.

XVIè Curs d’Història d’Amics d’El Prat

dijous 24 d'abril del 2014
 • Tindrà lloc entre els propers 8 i 29 de maig, cada dijous a les 7 del vespre, al local d’Amics d’El Prat.

Entre els propers 8 i 29 de maig tindrà lloc, cada dijous a les 7 del vespre, el setzè Curs d’Història d’Amics d’El Prat, que enguany comptarà amb 4 sessions i tindrà lloc al nostre local social, al Passatge de l’Arús n. 6 del Prat.

Programa:

XVIè Curs d'Història d'Amics d'El Prat 2014

 • Dijous 8 de maig: “Teatres en risc i Pla d’Usos” a càrrec d’Antoni Ramon Graells (Coordinador de l’Observatori d’Espais Escènics – Observatori de Teatres en Risc)
 • Dijous 15 de maig: “Tribut del Prat a ESPOIR (Sierra de Teruel) d’Andrè Marlaux, 1938-39″càrrec de Francesc Sánchez Barba (Centre d’Investigacions Film-Història de la Universitat de Barcelona)
 • Dijous 22 de maig: “La Guerra de Successió i el Decret de Nova Planta. Una visió pratenca” a càrrec de Josep Ferret i Pujol (Historiador i autor local)
 • Dijous 29 de maig: “Colonització del delta sud pratenc, 1838 – 1920″ a càrrec de Joan Lluís Ferret i Pujol (Historiador i autor local)

Podeu baixar el programa en PDF.

Lloc de celebració: Local social d’Amics d’El Prat, Passatge de l’Arús 6 del Prat de Llobregat.

Inscripcions: Trucant al telèfon 93 379 42 95 de dilluns a divendres de 17h a 21h o bé per correu electrònic a amics@amicsdelprat.cat. Les places són limitades.

Preu: Les quatre sessions 10 €, sessions independents a 5 € cadascuna.

6a etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba

dilluns 21 d'abril del 2014
 • Tindrà lloc el diumenge 27 d’abril i anirà de Vic al Monestir de Sant Pere de Casserres.

2,Mapa 6ª etapaLa sisena etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba, que organitza la Secció de Senderisme d’Amics d’El Prat, tindrà lloc el diumenge 27 d’abril i anirà de Vic al Monestir de Sant Pere de Casserres. Tindrà un recorregut de 16,2 quilòmetres i una durada de sis hores, on els quatre quilòmetres inicials transcorren entre camps de cultiu i grans cases de pagès i, a partir de Folgueroles, bona part del camí es transforma en corriol i entrem en zones de bosc. No és una etapa llarga, però hi ha dos petits trams, molt curts, de forta pujada. A la part final del recorregut tenim a banda i banda les magnífiques vistes del pantà de Sau. Els que ho desitgin, al final de l’etapa, podran visitar l’interessant monestir romànic de St. Pere de Casserres.

L’autocar sortirà del Prat a les 7 del matí a l’Avinguda de la Verge de Montserrat amb el carrer del Coronel Sanfeliu i farà una altra parada al pàrquing de l’estació de RENFE del Prat per recollir a la resta de la gent.

Teniu tota la informació sobre l’etapa, el mapa de l’itinerari, el perfil i una pinzellada cultural. Podeu veure fotografies de les sortides.

Estrena del documental de l’Artesà

dimecres 9 d'abril del 2014
 • Serà el 23 d’abril a les 20.30 h, al Cinema Capri.

Cartell del documental de l'ArtesàEl proper dia de Sant Jordi Amics d’El Prat serà, com cada any, a la Plaça de la Vila, però aquest 23 d’abril serà especial, i és que a les 20.30 s’estrenarà el documental de l’Artesà, produït per Nosaltres Produccions amb la col·laboració d’Amics d’El Prat.

Donat que l’aforament és limitat a la capacitat del Cinema Capri, aquells de vosaltres que vulgueu assistir-hi, cal que recolliu anticipadament les entrades gratuïtes a la seu d’Amics d’El Prat (passatge de l’Arús, 6) els dies 9, 10, 14, 15 i 22 d’abril entre les 17 i les 21h. I si encara hi ha entrades disponibles, el mateix 23 d’abril podreu recollir-les també a la parada d’Amics d’El Prat a la Plaça de la Vila.

També podeu confirmar la vostra assistència a través de l’esdeveniment del facebook, i col·laborar en la difusió de l’acte compartint-ho amb els vostres contactes.

Representació solidària de “El Llibre de la selva”

dilluns 7 d'abril del 2014
 • Amics d’El Prat recomana aquesta representació solidària.
 • L’entrada serà de com a mínim 1 € i 1 kg d’aliments.

El llibre de la selva

El proper dissabte 26 d’abril, a les 7 del vespre, el grup de dinamització lingüística La Fàbrica de Contes representarà “El llibre de la selva” al Teatre Modern.

La seva finalitat és recaptar aliments i diners, que es destinaran al projecte del Prat Solidari d’enguany: “Un àpat diari per als infants de les escoles dels campaments de refugiats saharauís de Tindouf” i al Banc d’Aliments del Prat. El preu de l’entrada serà de com a mínim un euro i un quilo d’aliments, preferiblement llet, oli, tonyina o productes d’higiene.

Aquesta obra ja es va estrenar el passat 27 de març i s’està representant pels infants escolaritzats al Prat de Llobregat des de P3 fins a 6è de primària, aproximadament uns 5.000 nens i nenes.

Aquest acte compta amb la col·laboració del Centre de Normalització Lingüística del Prat i del Racó del Món. Teniu més informació a l’agenda de l’Ajuntament i del CNL del Prat.