Notícies

S’obre un nou període de matriculació pels cursos de català del CPNL

dijous 18 de desembre del 2014
 • Les modalitats que s’ofereixen són cursos de català presencials, semipresencials i en línia.

Cursos catalàS’ha obert un nou període de matriculació dels cursos de català per a adults que imparteix el Consorci per la Normalització Lingüística. Les modalitats d’aprenentatge que s’ofereixen són cursos de català presencials i semipresencials, que podeu fer al CNL del Prat, i en línia a través del web Parla.cat.

El CPNL disposa, a més, d’un cercador de cursos que permet als futurs alumnes localitzar de forma senzilla el curs que més s’adeqüi a les seves necessitats, escollint la comarca i població on vol cursar-lo.

Podeu visitar la pàgina creada amb motiu dels 25 anys del CPNL, on amics i treballadors del Consorci parlen de l’experiència viscuda durant aquesta etapa, així com la infografia que recull les dades del Consorci durant aquests vint-i-cinc anys d’activitat que se celebren enguany.

12a etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba

dimarts 9 de desembre del 2014
 • Tindrà lloc el diumenge 18 de gener i anirà de Vallfogona de Ripollès a Sant Pau de Segúries.

2,Mapa 12a etapa Vallfogona - St. Pau de Segúries

La dotzena etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba, que organitza la Secció de Senderisme d’Amics d’El Prat, tindrà lloc el diumenge 18 de gener i anirà de Vallfogona de Ripollès a Sant Pau de Segúries, passant per Sant Joan de les Abadesses. El recorregut de l’etapa és de 16,8 km i tindrà una durada aproximada de 6 hores i quart.

L’autocar sortirà del Prat a les 7 del matí a l’Avinguda de la Verge de Montserrat amb el carrer del Coronel Sanfeliu i farà una altra parada al pàrquing de l’estació de RENFE del Prat per recollir a la resta de la gent.

Teniu tota la informació sobre l’etapa, el mapa de l’itinerari, el perfil i una pinzellada cultural. Podeu veure fotografies de les sortides.

Ja tenim disponible el calendari (en PDF) previst de les nostres sortides pel proper 2015.

Amics d’El Prat serà a la 41a Fira Avícola

dilluns 8 de desembre del 2014

Cartell de la 41a Fira Avícola 2014

Al nostre estand de la Mostra d’Entitats es podrà votar pels guardons d’Amics d’El Prat d’enguany.

Aquest proper cap de setmana, els dies 12, 13 i 14 de desembre, tindrà lloc la 41a Fira Avícola de la Raça Prat27a Mostra Comercial i 12a Mostra d’Entitats, on Amics d’El Prat serà present un any més.

Al nostre estand tindràs l’oportunitat de votar per escollir l’Amic d’El Prat i l’entitat mereixedora del Guardó Josep Maria Vilà i Parellada d’aquest any 2014, entre els candidats que han estat escollits enguany o proposant-ne algun altre.

Candidats a Amic d’El Prat 2014:

 • Joan Lluís Ferret: en reconeixement a la seva trajectòria com autor local i pels seus recents estudis sobre la formació del Delta del Llobregat, reconeguts i confirmats per l’Institut Geològic de Catalunya.
 • Manuel Dobaño: en reconeixement a la seva dilatada trajectòria professional com a periodista local i corresponsal de l’Agencia Efe a la comarca del Baix Llobregat.
 • Emilio Llorente: en reconeixement a la seva tasca educativa i de foment de la investigació científica amb els joves estudiants de l’Institut Baldiri Guilera.

Candidats pel Guardó Josep Maria Vilà i Parellada 2014:

 • Centre de Normalització Lingüística del Prat: en motiu del seu 25è aniversari i en reconeixement a la seva tasca de facilitar el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua catalana en tots els àmbits.
 • Colla de Gegants del Prat: en motiu de la celebració del 60è aniversari dels gegants del Prat, el Rotllà i la Griselda.
 • Club Bàsquet Prat: en reconeixement a la seva dilatada trajectòria, aconseguint l’ascens a la categoria LEB Or, i per la seva tasca de promoció del bàsquet al Prat.

11a etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba

dilluns 10 de novembre del 2014
 • Tindrà lloc el diumenge 16 de novembre i anirà de Vidrà fins a Vallfogona de Ripollès.

2,Mapa 11a EtapaL’onzena etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba, que organitza la Secció de Senderisme d’Amics d’El Prat, tindrà lloc el diumenge 16 de novembre i anirà de Vidrà a Vallfogona de Ripollès, travessant la serra de Santa Magdalena. La zona és poc coneguda però paisatgísticament és molt agradable. El recorregut de l’etapa és de 12 km (6 de pujada i 6 de baixada) i tindrà una durada aproximada de 4 hores i mitja.

L’autocar sortirà del Prat a les 7 del matí a l’Avinguda de la Verge de Montserrat amb el carrer del Coronel Sanfeliu i farà una altra parada al pàrquing de l’estació de RENFE del Prat per recollir a la resta de la gent.

Teniu tota la informació sobre l’etapa, el mapa de l’itinerari, el perfil i una pinzellada cultural. Podeu veure fotografies de les sortides.

El Prat acollirà el 6è Campionat Mundial de Scrabble en català

dilluns 3 de novembre del 2014
 • Se celebrarà el cap de setmana del 15 i 16 de novembre del 2014 a l’Equipament Cívic Delta del Llobregat.
 • Scrabble Delta Prat, secció d’Amics d’El Prat, participa en l’organització del 6è Mundial com a club de Scrabble local.

cartell 6è Mundial de Scrabble en catalàEl Campionat Mundial de Scrabble en Català és un torneig de Scrabble organitzat des de l’any 2005 per la Unió Faristolaire (UF) amb la col·laboració de diverses entitats escrablístiques. Les cinc primeres edicions es van organitzar de forma biennal i un cop finalitzada l’edició de l’any 2013, la UF anuncià que a partir d’aquell moment el Campionat Mundial de Scrabble en Català passaria a organitzar-se anualment.

La primera edició es va celebrar l’any 2005 a Viladecavalls, els anys 2007 i 2009 a Granollers i els anys 2011 i 2013 a Mataró. L’edició d’aquest 2014 se celebrarà al teatre de l’Equipament Cívic Delta del Llobregat (carrer del Riu Llobregat núm. 94, del Prat de Llobregat) el cap de setmana del 15 i 16 de novembre amb la col·laboració, com a organitzador local, de Scrabble Delta Prat, la secció d’Amics d’El Prat dedicada a la pràctica d’aquest joc de taula.

L’Scrabble és un joc de taula on els jugadors tenen l’objectiu d’acumular la màxima puntuació possible formant paraules en un tauler de 15×15 caselles, fent servir fitxes que s’agafen aleatòriament d’un saquet. N’hi ha versions en més de 30 llengües diferents, entre elles el català. En ser un joc lingüístic, els seus campionats s’organitzen per comunitats lingüístiques de manera que existeixen diferents Campionats Mundials de Scrabble segons la llengua que es faci servir, així actualment se celebren campionats mundials en francès, anglès, castellà i català.

El joc de l’Scrabble és un molt bon instrument de normalització i promoció de la llengua i la cultura catalanes, atès que ho fa de forma lúdica. Aquest campionat, el més important en llengua catalana, reforça la unitat de la llengua catalana aplegant els millors jugadors d’arreu dels Països Catalans.

Per a més informació i inscripcions podeu consultar el web del Mundial de Scrabble i de Scrabble Delta Prat.

Proposa’ns els candidats pels premis d’Amics d’El Prat 2014!

dijous 30 d'octubre del 2014
 • Coneixes alguna persona o entitat que hagi destacat aquest any?
 • Ajuda’ns a fer la llista de candidats als premis d’Amics d’El Prat!

Un any més obrim un procés participatiu que ens ha d’ajudar a confeccionar la llista de candidats als guardons que lliura anualment Amics d’El Prat. Tenim dos premis diferents, el Guardó Amic d’El Prat, reservat per a persones físiques, i el Guardó Josep Maria Vilà i Parellada per a entitats.

Si voleu proposar-nos candidats, feu-nos arribar el nom i cognoms de la persona, o el nom de l’entitat, i els motius pels que creieu que mereixen un reconeixement, fins el proper dilluns 17 de novembre, a través de les següents formes:

 • Als comentaris d’aquest article.
 • Als nostres perfils de twitter i facebook.
 • Per correu electrònic a amics@amicsdelprat.cat
 • Al nostre local del Passatge de l’Arús núm. 6 o al telèfon 93 379 42 95, de dilluns a divendres de 5 a 9 del vespre.

Podeu consultar les llistes de persones i entitats premiades a les pàgines del Guardó Amic d’El Prat i del Guardó Josep Maria Vilà i Parellada.

A partir de les propostes rebudes, la junta directiva d’Amics d’El Prat confeccionarà les dues llistes de candidats, que se sotmetran a votació dels nostres socis a l’estand que instal·larem a la Mostra d’entitats de la propera Fira Avícola de la Raça Prat.

10a etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba

dijous 16 d'octubre del 2014
 • Tindrà lloc el diumenge 19 d’octubre i anirà del Coll de Bracons a Vidrà.

2,Mapa 10ª EtapaLa desena etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba, que organitza la Secció de Senderisme d’Amics d’El Prat, tindrà lloc el diumenge 19 d’octubre i anirà del Coll de Bracons a Vidrà. Tindrà un recorregut apte per tothom, de tan sols 9,8 km i una durada aproximada de tres hores i mitja.

L’autocar sortirà del Prat a les 7 del matí a l’Avinguda de la Verge de Montserrat amb el carrer del Coronel Sanfeliu i farà una altra parada al pàrquing de l’estació de RENFE del Prat per recollir a la resta de la gent.

Teniu tota la informació sobre l’etapa, el mapa de l’itinerari, el perfil i una pinzellada cultural. Podeu veure fotografies de les sortides.

XIXè Aplec de la Tartana

dimarts 7 d'octubre del 2014
 • Tindrà lloc el diumenge 19 d’octubre a la Masia de Can Comas.
 • Enguany recuperem la Festa de l’Arbre fent una plantada popular.

XIX Aplec Tartana 2014El proper diumenge 19 d’octubre se celebrarà la dinovena edició de l’Aplec de la Tartana a la Masia de Can Comas, seu del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Concentració i cercavila

La jornada començarà a les 10 del matí a la Plaça de la Vila, on es farà la concentració de carros, cavalls, bicicletes, caminants i les entitats de cultura tradicional, on s’iniciarà la cercavila fins arribar a la Masia de Can Comas.

El recorregut de la cercavila sortirà de la Plaça de la Vila, cap a l’Avinguda de Josep Anselm Clavé, Ronda de Llevant i camí del sorral fins a Can Comas. Si veniu en cotxe recomanem aparcar a l’espai de sota el pont de la Ronda de Dalt (B-20).

Plantada d’arbres i plantes autòctones

A les 12 del matí començarà la plantada, que tindrà lloc a la mateixa llera del riu Llobregat, a l’alçada de la Masia de Can Comas, i s’hi plantaran tamarius de viver i diverses plantes autòctones subministrades per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament del Prat. Comptem amb l’assessorament de la Fundación + árboles per fer les boles Nendo Dango (boles fetes amb argila, llavors i compost).

Cartell plantadaLa plantada d’arbres i plantes autòctones anirà acompanyada de diferents tallers oberts a tots els públics i on els més menuts també hi podran col·laborar ajudant a fer les boles Nendo Dango que després s’escamparan per la llera del Llobregat. Tot plegat al ritme de les actuacions musicals dels grups Dulse Caminar (Cobla de Tres Quartans), Sittar Green i la col·laboració de Rose Avalon.

Aquesta campanya ha estat impulsada per la comissió musical d’Amics d’El Prat per contribuir a la millora i recuperació de la flora del riu Llobregat i, en aquest sentit, ens hem proposat recuperar la Festa de l’Arbre, que fa molts anys ja s’havia fet al nostre municipi.

Activitats a Can Comas

A les 11.30 hi haurà la Ballada de Sardanes a Can Comas, amb la Cobla Baix Llobregat. A partir de les 12 hi haurà el final de la cercavila amb l’arribada dels carros, tartanes i participants a Can Comas, seguit de les actuacions dels grups de cultura tradicional (gegants, capgrossos, grallers…), l’acte institucional, el dinar de germanor, taller casteller i la cloenda de la jornada i fi de festa amb l’actuació musical de SITTAR GREEN.

Tiquets pel dinar

El preu del tiquet pel dinar (que inclourà també la beguda i les postres) serà de 8€ si es compra anticipadament fins el dijous 16 d’octubre, o de 12€ si s’adquireix entre el 17 d’octubre  i el dia de l’Aplec. El podeu adquirir anticipadament a la nostra seu, al passatge de l’Arús núm. 6 de dilluns a divendres de 17 a 21 hores, o a la parada de Cal Picapedrer al Mercat Municipal del Prat, núm. 14 – 16.

Ajuda’ns a difondre-ho!

Podeu confirmar la vostra assistència, i convidar a participar-hi a tots els vostres amics a través de l’esdeveniment que hem obert al facebook. També podeu descarregar-vos el cartell en PDF.

Organitzadors i col·laboradors

El XIXè Aplec de la Tartana l’organitzem Amics d’El Prat, Amics del Cavall i Amics de la Sardana. Però no seria possible sense la col·laboració de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, la Diputació de Barcelona, el Parc Agrari del Baix Llobregat, Can Comas; les entitats col·laboradores, AMPA Col·legi Mare de Déu del CarmeCastellers del Prat, Fundación + árbolesGegants del PratGegants Delta del Prat; dels músics de Dulse Caminar, Sittar Green, Rose Avalon; i tota la gent que hi participa.

70a Xarxa d’Altaveus

dilluns 22 de setembre del 2014
 • El divendres 26 a les 19h s’inaugura i estarà en funcionament durant tota la Festa Major fins el dilluns 29.
 • Durant la Festa Major es podrà visitar una maqueta ferroviària dels Amics del Modelisme Ferroviari del Prat.

Xarxa d'AltaveusAquest divendres 26 de setembre a les 7 del vespre tindrà lloc la inauguració de la 70a Xarxa d’Altaveus al local d’Amics d’El Prat, al passatge de l’Arús núm. 6, l’acte dóna el tret de sortida a la Festa Major del Prat. Un any més, la Xarxa d’Altaveus contribuirà a donar un ambient més festiu a la ciutat posant música pels principals carrers del Prat.

Coincidint amb la Xarxa d’Altaveus enguany podreu visitar la maqueta ferroviària “El pas del tren pel Prat”, a càrrec de l’Associació d’Amics del Modelisme Ferroviari del Prat, estarà exposada a la seu d’Amics d’El Prat els dies 27, 28 i 29 de setembre d’11 a 14h. i de 17 a 20h.

9a etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba

dilluns 15 de setembre del 2014
 • Tindrà lloc el diumenge 21 de setembre i anirà de Pruit al Coll de Bracons.

2,Mapa 9ª EtapaLa novena etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba, que organitza la Secció de Senderisme d’Amics d’El Prat, tindrà lloc el diumenge 21 de setembre i anirà de Pruit al Coll de Bracons, passant pel bonic bosc de la Grevolosa. Tindrà un recorregut molt agradable, de tan sols 15,1 km i una durada aproximada de cinc hores i mitja.

L’autocar sortirà del Prat a les 7 del matí a l’Avinguda de la Verge de Montserrat amb el carrer del Coronel Sanfeliu i farà una altra parada al pàrquing de l’estació de RENFE del Prat per recollir a la resta de la gent.

Teniu tota la informació sobre l’etapa, el mapa de l’itinerari, el perfil i una pinzellada cultural. Podeu veure fotografies de les sortides.