Notícies

70a Xarxa d’Altaveus

dilluns 22 de setembre del 2014
 • El divendres 26 a les 19h s’inaugura i estarà en funcionament durant tota la Festa Major fins el dilluns 29.
 • Durant la Festa Major es podrà visitar una maqueta ferroviària i una exposició sobre el riu Llobregat.

Xarxa d'AltaveusAquest divendres 26 de setembre a les 7 del vespre tindrà lloc la inauguració de la 70a Xarxa d’Altaveus al local d’Amics d’El Prat, al passatge de l’Arús núm. 6, l’acte dóna el tret de sortida a la Festa Major del Prat. Un any més, la Xarxa d’Altaveus contribuirà a donar un ambient més festiu a la ciutat posant música pels principals carrers del Prat.

Coincidint amb la Xarxa d’Altaveus enguany podreu visitar una exposició i una maqueta ferroviària al nostre local durant tota la Festa Major.

La maqueta ferroviària “El pas del tren pel Prat”, a càrrec de l’Associació d’Amics del Modelisme Ferroviari del Prat, estarà exposada a la seu d’Amics d’El Prat els dies 27, 28 i 29 de setembre d’11 a 14h. i de 17 a 20h.

Pel que fa a l’exposició, serà una retrospectiva sobre el Riu Llobregat, commemorant el desè aniversari del seu desviament.

9a etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba

dilluns 15 de setembre del 2014
 • Tindrà lloc el diumenge 21 de setembre i anirà de Pruit al Coll de Bracons.

2,Mapa 9ª EtapaLa novena etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba, que organitza la Secció de Senderisme d’Amics d’El Prat, tindrà lloc el diumenge 21 de setembre i anirà de Pruit al Coll de Bracons, passant pel bonic bosc de la Grevolosa. Tindrà un recorregut molt agradable, de tan sols 15,1 km i una durada aproximada de cinc hores i mitja.

L’autocar sortirà del Prat a les 7 del matí a l’Avinguda de la Verge de Montserrat amb el carrer del Coronel Sanfeliu i farà una altra parada al pàrquing de l’estació de RENFE del Prat per recollir a la resta de la gent.

Teniu tota la informació sobre l’etapa, el mapa de l’itinerari, el perfil i una pinzellada cultural. Podeu veure fotografies de les sortides.

7è Sopar de Festa Major d’Amics d’El Prat

dimecres 10 de setembre del 2014
 • El Sopar de Festa Major tindrà lloc al Restaurant Casa Alcaide
 • S’hi lliuraran els premis d’Amics d’El Prat del 2013

Restaurant Casa AlcaideEl proper dijous 25 de setembre tindrà lloc el VIIè Sopar de Festa Major d’Amics d’El Prat, en el decurs del qual homenatjarem a Joffre Tarrida Solé, Amic d’El Prat 2013, i l’Associació Saó-Prat, Guardó Josep Ma. Vilà Parellada 2013.

El sopar tindrà lloc al Restaurant Casa Alcaide, al carrer de Nicolás Maria Urgoiti número 16, el dijous 25 de setembre a les 21.30 hores.

Per assistir al sopar cal confirmar l’assistència al 93 379 42 95 o al nostre local (Passatge de l’Arús, 6). El preu del sopar és de 32€. Les places són limitades.

XVIè Curs d’Història: La Guerra de Successió i el Decret de Nova Planta. Una visió pratenca

dimecres 23 de juliol del 2014
 • La tercera sessió del XVIè Curs d’Història, va ser a càrrec de Josep Ferret i Pujol.

DSCF6529El passat dijous 22 de maig va tenir lloc la tercera sessió del XVIè Curs d’Història d’Amics d’El Prat titulada “La Guerra de Successió i el Decret de Nova Planta. Una visió pratenca” on l’historiador local, Josep Ferret, va relatar la Guerra de successió i el decret de nova planta des d’un punt de vista pratenc.

Vídeo de la sessió:

Fotografies de la sessió:

Consulteu la resta del programa del curs.

S’està formant una colla castellera al Prat

dijous 12 de juny del 2014
 • El divendres 13 hi ha un taller de castells i el dissabte 21 l’assemblea constituent.

Cartell dels Castellers del PratDes del mes de març s’està treballant per constituir una colla castellera al Prat amb la participació de diverses entitats, com l’AEiG Anton Vilà, l’AEiG Conxita Busquets, el Centre d’Esplai Sant Pere i Sant Pau, la Colla de Diables del Prat, l’Associació gegantera Delta i gent a títol individual.

Ja s’han fet diverses accions per tirar endavant la colla, com reunions amb l’Ajuntament del Prat, amb altres colles castelleres o amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, així com actes de presentació, que ja estan tenint ressò als mitjans de comunicació (com al Prat Ràdio, al Periòdic Delta, o al Diari Casteller). I s’han iniciat també els tràmits per constituir-se com a entitat.

Entre les properes accions cal destacar que aquest divendres 13 de juny a les 18.30 hi haurà un taller de castells a la Plaça de la Vila del Prat (dedicat especialment a tothom que tingui poques nocions sobre com fer castells) i l’assemblea de constitució de la colla que tindrà lloc el dissabte 21 de juny a les 18.30 hores, a la Penya Barcelonista Prat-Potablava, al carrer del Centre 42, just al davant de l’Artesà.

Per més informació i inscripcions a la colla podeu veure la pàgina de facebook dels Castellers del Prat o contactar-hi per correu-e a castellersdelprat@gmail.com.

Podeu veure una presentació de la colla:

Conferència teatralitzada: “Voces del 98″

dijous 12 de juny del 2014
 • A càrrec de l’actor Armado Aguirre, el dimarts 17 de juny a les 21h a l’Hotel Ciutat del Prat.

Voces del 98El Rotary Club del Prat organitza una conferència teatralitzada a càrrec de l’actor pratenc Armando Aguirre, que farà una escenificació dels personatges mes representatius de la Generació del 98 (Valle Inclán, Azorín, Unamuno i Baroja), a qui posa veu.

L’esdeveniment es celebrarà el proper dimarts 17 de juny a les 21 hores a l’Hotel Ciutat del Prat (Avda. del Remolar núm. 46).

El preu del tiquet pel sopar és de 25 € i hi ha la possibilitat d’assistir només a la conferència (a les 22,30 hores) amb beguda per 5 €. Per confirmar l’assistència es pot fer per correu-e a rotary@elprat.net.

8a etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba

dimarts 10 de juny del 2014
 • Tindrà lloc el diumenge 15 de juny i anirà de Tavertet a Pruit.

2,Mapa 8ª etapaLa vuitena etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba, que organitza la Secció de Senderisme d’Amics d’El Prat, tindrà lloc el diumenge 15 de juny i anirà de Tavertet a Pruit, passant pel pintoresc poble de Rupit. Tindrà un recorregut força planer de tan sols 10,6 quilòmetres i una durada aproximada de tres hores i mitja.

L’autocar sortirà del Prat a les 7 del matí a l’Avinguda de la Verge de Montserrat amb el carrer del Coronel Sanfeliu i farà una altra parada al pàrquing de l’estació de RENFE del Prat per recollir a la resta de la gent.

Teniu tota la informació sobre l’etapa, el mapa de l’itinerari, el perfil i una pinzellada cultural. Podeu veure fotografies de les sortides.

XVIè Curs d’Història: Teatres en risc i pla d’usos

dijous 15 de maig del 2014
 • La primera sessió del XVIè Curs d’Història, ha estat a càrrec d’Antoni Ramon Graells i d’Ivan Alcázar.

DSCF6482El passat dijous 8 de maig va tenir lloc la primera sessió del XVIè Curs d’Història d’Amics d’El Prat titulada “Teatres en risc i pla d’usos” on els membres de l’Observatori d’Espais Escènics – Observatori de Teatres en Risc, Antoni Ramon Graells i Ivan Acázar, van fer una reflexió sobre el que representa recuperar un teatre, amb l’objectiu posat en la recuperació de l’Artesà.

Vídeo de la sessió:

Fotografies de la sessió:

Consulteu la resta del programa del curs.

7a etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba

dimarts 13 de maig del 2014
 • Tindrà lloc el diumenge 18 de maig i anirà del Parador de Sau fins a Tavertet.

2,Mapa 7ª etapaLa setena etapa del Camí del Bisbe i Abat Oliba, que organitza la Secció de Senderisme d’Amics d’El Prat, tindrà lloc el diumenge 18 de maig i anirà del Parador de Sau fins a Tavertet. Tindrà un recorregut de 13,9 quilòmetres i una durada aproximada de cinc hores. La primera part de l’etapa transcorre per la vora del pantà i, un cop passada la presa, s’enfila fins arribar al bonic poble de Tavertet.

L’autocar sortirà del Prat a les 7 del matí a l’Avinguda de la Verge de Montserrat amb el carrer del Coronel Sanfeliu i farà una altra parada al pàrquing de l’estació de RENFE del Prat per recollir a la resta de la gent.

Teniu tota la informació sobre l’etapa, el mapa de l’itinerari, el perfil i una pinzellada cultural. Podeu veure fotografies de les sortides.

XVIè Curs d’Història d’Amics d’El Prat

dijous 24 d'abril del 2014
 • Tindrà lloc entre els propers 8 i 29 de maig, cada dijous a les 7 del vespre, al local d’Amics d’El Prat.

Entre els propers 8 i 29 de maig tindrà lloc, cada dijous a les 7 del vespre, el setzè Curs d’Història d’Amics d’El Prat, que enguany comptarà amb 4 sessions i tindrà lloc al nostre local social, al Passatge de l’Arús n. 6 del Prat.

Programa:

XVIè Curs d'Història d'Amics d'El Prat 2014

 • Dijous 8 de maig: “Teatres en risc i Pla d’Usos” a càrrec d’Antoni Ramon Graells (Coordinador de l’Observatori d’Espais Escènics – Observatori de Teatres en Risc)
 • Dijous 15 de maig: “Tribut del Prat a ESPOIR (Sierra de Teruel) d’Andrè Marlaux, 1938-39″càrrec de Francesc Sánchez Barba (Centre d’Investigacions Film-Història de la Universitat de Barcelona)
 • Dijous 22 de maig: “La Guerra de Successió i el Decret de Nova Planta. Una visió pratenca” a càrrec de Josep Ferret i Pujol (Historiador i autor local)
 • Dijous 29 de maig: “Colonització del delta sud pratenc, 1838 – 1920″ a càrrec de Joan Lluís Ferret i Pujol (Historiador i autor local)

Podeu baixar el programa en PDF.

Lloc de celebració: Local social d’Amics d’El Prat, Passatge de l’Arús 6 del Prat de Llobregat.

Inscripcions: Trucant al telèfon 93 379 42 95 de dilluns a divendres de 17h a 21h o bé per correu electrònic a amics@amicsdelprat.cat. Les places són limitades.

Preu: Les quatre sessions 10 €, sessions independents a 5 € cadascuna.