Amics del Camí de Sant Jaume del Prat de Llobregat

L’Associació d’Amics del Camí de Sant Jaume del Prat de Llobregat és una entitat que promou el Camí de Sant Jaume, també conegut com “Camino de Santiago”, des del Prat de Llobregat.

Els Amics del Camí de Sant Jaume del Prat formem part de la Coordinadora dels Camins de Sant Jaume de Catalunya.

Orígens de l’entitat

Després d’alguns contactes entre gent del Prat interessada en el Camí de Sant Jaume amb membres de la Secció de Senderisme d’Amics d’El Prat, es va acordar de crear una nova secció dins d’Amics d’El Prat, sobre el Camí de Sant Jaume.

Posteriorment, per tal de poder ingressar a la Coordinadora, vam constituir l’associació, tot i que mantenim una estreta relació amb Amics d’El Prat i la nostra seu social segueix estant al seu local.

Credencial del Pelegrí

La credencial del Pelegrí és un document que t’acreditarà com a pelegrí, et facilitarà l’accés als albergs i et permetrà obtenir la Compostel·la. Aquesta credencial només es lliura a les persones que pelegrinen a Santiago caminant, en bicicleta o a cavall.

La seva funció és la d’anar marcant els llocs per on ha passat el pelegrí amb els segells dels refugis, albergs, esglésies… No cal posar més d’un segell per dia, s’acostuma a posar el segell del lloc on es passa la nit.

Quan arribes a un alberg la credencial et serveix per demostrar que ets un pelegrí i tens dret a l’allotjament, encara que per la teva indumentària ja es veu sobradament que estàs fent ruta i no ets un turista.

Si vols obtenir la Compostel·la, o “Compostelana”, en arribar a Santiago has de presentar la teva Credencial a l’Oficina d’Acollida de Pelegrins per demostrar que has fet el “Camí” i aleshores et confeccionen la Compostel·la, amb el teu nom, posant-hi si has fet el recorregut a peu, en bicicleta o a cavall, indicant el teu punt d’inici i els quilòmetres que has recorregut.

A la nostra seu disposem de credencials per subministrar-les a les persones que les sol·licitin.

Biblioteca sobre el Camí de Sant Jaume

Dins del local d’Amics d’El Prat disposem d’una biblioteca amb una àmplia col·lecció de llibres sobre el Camí de Sant Jaume.

Traçat i senyalització del Camí de Sant Jaume des de l’Aeroport del Prat

Estem en converses amb l’Ajuntament del Prat per tal de marcar el traçat del Camí de Sant Jaume pel nostre municipi, amb origen a l’Aeroport de Josep Tarradellas Barcelona – El Prat. Així, tant els habitants del Prat, com els viatgers que arribin a l’Aeroport, podran començar la seva ruta fins a Sant Jaume de Galícia.

A la nostra proposta el camí comença en la Terminal T2 de l’Aeroport del Prat, passa per l’Alberg de l’Associació Catalana de l’Esplai, travessa la població i connecta, per la llera del riu Llobregat, amb els camins ja existents de l’Hospitalet cap a Martorell i Montserrat.