El Club de Scrabble Delta Prat és una secció d’Amics d’El Prat que té com a objectiu donar a conèixer el joc de l’Scrabble a l’entorn del Prat de Llobregat.

Aquesta secció organitza trobades quinzenals de Scrabble en català els dilluns al vespre, al Cafè de l’Artesà, per poder jugar-hi amb altres aficionats. També organitza campionats que permetin descobrir la nostra ciutat a jugadors d’arreu dels Països Catalans, així com promoure la participació de pratencs i pratenques en campionats organitzats en altres poblacions.

Consulteu el web del CS Delta Prat per tenir més informació sobre les activitats que realitza aquesta secció o per consultar la seva agenda d’activitats.


Què és l’Scrabble?

L’Scrabble és un joc de taula lingüístic, que reuneix entre 2 i 4 persones al voltant d’un tauler. Per jugar-hi cal un saquet de roba que conté 100 fitxes corresponents a lletres (A, B, C…) o dígrafs (L·L i NY), cadascuna de les fitxes té una puntuació en funció de la seva freqüència. També cal un tauler de 15 per 15 caselles (algunes d’elles bonificades) i un faristol per posar les fitxes de cada participant.

Cadascun dels jugadors ha d’agafar fitxes de la bossa aleatòriament, fins a tenir-ne 7 al seu faristol i, per torns, han de formar paraules vàlides, encreuant-les amb les que ja hi ha sobre el tauler, anotant la suma de punts de la jugada i reposant al seu faristol el mateix nombre de fitxes que hagi posat al tauler (mentre n’hi hagin al saquet). La partida s’acaba quan un jugador es queda sense fitxes al faristol i ja no en queden a la bossa. Guanya el jugador que ha acumulat més punts al llarg de la partida.