Auca del Patrimoni del Prat – Sant Jordi 2003

El dia de Sant Jordi és presentà l’auca del Patrimoni del Prat, dins la jornada reivindicativa que cada any fa l’entitat Amics del Prat.

La Comissió del Patrimoni d’Amics del Prat, presenta en la diada de Sant Jordi –2003, L’AUCA DEL PATRIMONI DEL PRAT com a manifest públic crític- irònic, emprant la tècnica tradicional del rodolí, sobre l’estat real, preocupant, en que es troben avui alguns dels elements mes significatius del patrimoni del Prat.

Continua d’aquesta manera la, ja tradicional, mostra de Sant Jordi, que amb l’objectiu d’informar i conscienciar sobre la evolució del patrimoni local, és ve fent des de fa tres anys, a la plaça de la Vila del Prat i amb la col·laboració dels comerços de l’entorn que exposen als seus aparadors els missatges que es troben tots junts a la exposició de la plaça, i enguany també en forma d’auca que es repartirà a tot el públic que visiti la exposició.

El tractament que s’ha de fer de l’edifici de l’Artesà recentment comprat per l’Ajuntament, la rehabilitació de la Telegrafia o la reconstrucció de La Ricarda en un altre indret, ambdues propietat d’AENA, la reclamació de que no s’enderroquin més masies al terme del Prat i es faci viable la seva recuperació amb noves funcions que no cal que siguin públiques, l’estat i futur de la pineda litoral de Can Camins, etc., son alguns dels temes que formen part de l’auca del Patrimoni.

Comissió del Patrimoni, Amics del Prat

Descarregueu el document en PDF

Idees per navegar en la incertesa

Aquí us podeu descarregar les 4 presentacions dels ponents de la taula rodona del passat dia 28 de maig, Idees per navegar en la incertesa.

Descarregueu els documents

Breu història d’Amics del Prat

El 28 de maig del 1955, es celebrà a la casa d’en Jaume Mones al carrer Casanovas la primera assemblea d’aquesta entitat un cop superades les moltes dificultats governatives pròpies de l’època. Retocs i més retocs al projecte d’estatuts que finalment foren legalitzats, això si, amb un fort component de caràcter benèfic, com corresponia en aquell temps on tota possibilitat de caràcter catalanista o social quedava automàticament fora de la legalitat…

Descarregueu el document en PDF

Identitat i futur

Escrit de Festa Major 2007 de la Comissió del Patrimoni d’Amics d’El Prat, sobre la situació dels diferents edificis del patrimoni arquitectònic, el més de setembre de 2007.

Descarregueu el document en PDF

Bases de la convocatòria de la Beca Jaume Codina Vilà 2009

L’Ajuntament del Prat convoca aquesta beca amb la finalitat de promoure la investigació sobre aspectes inèdits en el camp de les ciències socials i humanes relacionades de manera directa amb el Prat i el seu entorn.

La beca està dedicada al doctor Jaume Codina Vilà en reconeixement a la seva tasca com a historiador i divulgador de la ciutat del Prat i de la comarca del Baix Llobregat.

Descarregueu el document en PDF