Jaume Codina i Vilà

Estem celebrant el centenari del naixement del Dr. Jaume Codina i Vilà, pratenc il·lustre, per tot el que ha significat la seva rellevant aportació a la memòria històrica del Prat i del Delta (amb més de 40 llibres publicats). Donant valor també al seu activisme cultural permanent (fundador i cofundador de diverses entitats i periòdics) i a l’empremta inesborrable del seu testimoni pedagògic.

Per això considerem que ara és el moment adequat perquè, com a ciutat, enaltim la figura del Dr. Jaume Codina i Vilà, per tal que sigui recordat per les generacions futures.

Som conscients que l’any 1984 l’Ajuntament el va nomenar Fill Predilecte del Prat i que fa alguns anys que hi ha un carrer de la ciutat que duu el seu nom. També sabem que al Cèntric se li ha dedicat una magnífica exposició commemorativa que recull la seva trajectòria, llarga i fèrtil, lligada sempre al Prat i a la comarca. Però creiem que amb això no n’hi ha prou.

Així doncs, proposem que el nom de Jaume Codina i Vilà vagi lligat, per sempre, a algun equipament o a alguna via important del Prat de Llobregat. Com per exemple: una avinguda o uns jardins per on els pratencs i pratenques passegin, un espai cultural rellevant de la ciutat, o un centre docent on l’alumnat senti el batec de la persona que va situar el Prat al mapa de la història.

Volem que es vagi més enllà en la visualització i restauració del seu record i de la seva figura!

El Prat de Llobregat, octubre del 2023

Signa a favor de reivindicar la figura de Jaume Codina!

    Podem fer públic el teu nom i cognoms?
    Publicarem la llista de signatures al web.

    Responsable: Amics d'El Prat. Finalitat: recollir la teva signatura i informar-te sobre aquesta campanya i les activitats de l'entitat. Legitimació: el teu consentiment. Destinataris: Presentarem la llista de signatures a l'Ajuntament del Prat de Llobregat. Les teves dades s'emmagatzemaran a la nostra plataforma d'email màrqueting, subscrita al Privacy Shield. Drets: Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació o supressió de les teves dades clicant l'enllaç del peu dels nostres correus.