Camí del Bisbe i Abat Oliba

La Secció de Senderisme d’Amics d’El Prat va organitzar el Camí del Bisbe i Abat Oliba entre Montserrat i Sant Martí del Canigó, dividit en 14 etapes que tenien lloc el 3er diumenge de cada mes (llevat d’algunes excepcions), des del desembre del 2013 al maig del 2015.

Mapa del Camí del Bisbe i Abat OlibaEl Camí del Bisbe i Abat Oliba és una ruta d’art romànic i cultura en general que uneix les comarques del Bages, d’Osona, el Ripollès, el Vallespir i el Conflent, utilitzant com a fil conductor el Bisbe i Abat Oliba.

De totes les tendències arquitectòniques i artístiques que han existit fins al dia d’avui, la més estesa és, sense cap mena de dubte, el romànic. Les comarques del Bages, d’Osona, i el Ripollès en són la mostra més fidedigne d’aquest bast patrimoni. Qualsevol dels pobles i ciutats que formen part d’aquestes comarques té, o ha tingut, alguna església o edifici construït amb aquest estil. L’art romànic uneix i dóna sentit a aquest projecte.

L’art romànic es presenta, doncs, com un element integrador de Catalunya i constitueix l’argument idoni per fomentar el reequilibri territorial i per donar a conèixer el paisatge, la gastronomia, la tradició i tota l’oferta turística complementària de la Catalunya interior.

Podeu veure fotografies de les etapes del Camí del Bisbe i Abat Oliba.

Informació de les etapes:

    [query tag_id=”164″ order=”DESC” posts_per_page=”100″]
  • {TITLE}: {EXCERPT}
  • [/query]