• Tindran lloc el diumenge 18 d’octubre a la Masia de Can Comas.

Programa XX Aplec Tartana 2015El proper diumenge 18 d’octubre se celebrarà la vintena edició de l’Aplec de la Tartana i la 2a Plantada Popular a la Masia de Can Comas, seu del Parc Agrari del Baix Llobregat. Enguany hi haurà un servei de microbús per facilitar-hi l’accés i s’oferirà la possibilitat de visitar les instal·lacions de la Masia de Can Comas.

Horari d’activitats

 • A les 10h: Concentració a la plaça de la Vila i inici de la cercavila.
 • D’11 a 14h: Plantada d’arbres i plantes autòctones i tallers de Nendo Dango, Apicultura, Cerveses artesanes i instruments musicals tradicionals.
 • A les 11.30h: Ballada de Sardanes a Can Comas, amb la Cobla Baix Llobregat (programa de la ballada en PDF).
 • A partir de les 12h: Final de la cercavila amb l’arribada dels carros, tartanes i participants a Can Comas, seguit de les actuacions dels grups de cultura popular (gegants, capgrossos, grallers, castellers…).
 • A les 13.30h: acte institucional amb parlaments de les autoritats.
 • A les 14h: dinar de germanor.
 • A les 15.30h: Cloenda de la jornada i fi de festa amb el taller casteller i l’actuació musical de Sittar Green.

Concentració i cercavila

La jornada començarà a les 10 del matí a la Plaça de la Vila, on es farà la concentració de carros, cavalls, bicicletes, caminants i les entitats de cultura tradicional, on s’iniciarà la cercavila fins arribar a la Masia de Can Comas.

2a Plantada Popular

Cartell de la 2a Plantada Popular al LlobregatA les 11 del matí començarà la plantada d’arbres i plantes autòctones, que tindrà lloc a la mateixa llera del riu Llobregat, a l’alçada de la Masia de Can Comas.

La plantada anirà acompanyada de diferents tallers per tots els públics, tot plegat amb l’acompanyament musical del grup “Dulse Caminar” (Cobla de Tres Quartans).

Tallers:

 • Taller de Nendo dango: Elaboració de boles d’argila amb llavors dins, que s’escamparan per la llera del Llobregat
 • Taller d’Apicultura: “El món de les abelles”
 • Taller i tast de cerveses artesanes
 • Taller i mostra d’instruments musicals tradicionals

Dinar de germanor

Per dinar hi haurà les tradicionals mongetes amb botifarra i cansalada, a més també disposarem de servei de cafè i pastissos, ofert al “Food Truck” de Le Tigré Cakes durant tota la jornada.

El preu del tiquet pel dinar (que inclourà una beguda i les postres) serà de 8€ si es compra anticipadament fins el dijous 15 d’octubre, o de 12€ si s’adquireix entre el divendres 16 d’octubre i el mateix dia de l’Aplec.

Els podeu adquirir anticipadament a la nostra seu, al passatge de l’Arús núm. 6 de dilluns a divendres de 17 a 21 hores, a la parada de Cal Picapedrer al Mercat Municipal del Prat, núm. 14 – 16, o a Le Tigré Cakes, al Passatge del Rector Martí Pinyol, núm. 3.

Mobilitat

Recomanem anar-hi a peu o en bicicleta, i enguany per facilitar l’accés i el retorn de Can Comas posem a disposició dels assistents un servei de microbús, amb sortida de la Plaça de Pau Casals, cada 30 minuts (aproximadament) a partir de les 11.30h. fins les 13.30h. Per la tarda, des de la Masia de Can Comas, es farà el retorn a partir de les 16.30h. fins les 18h.

Ajuda’ns a difondre-ho!

Podeu confirmar la vostra assistència, i convidar a participar-hi a tots els vostres amics a través de l’esdeveniment que hem obert al facebook, i fer servir el hashtag #AplecTartana a Twitter, Facebook i Instagram.

Organitzadors i col·laboradors

El XXè Aplec de la Tartana l’organitzem Amics d’El Prat, Amics del Cavall i Amics de la Sardana. Però no seria possible sense la col·laboració de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, la Diputació de Barcelona, el Parc Agrari del Baix Llobregat, Can Comas; les entitats col·laboradores, AMPA Col·legi Mare de Déu del Carme, Castellers del PratFundación + árboles, Associació Gegantera Delta del Prat, Picacrestes; dels músics de Dulse Caminar, Sittar Green; i tota la gent que hi participa.

XXè Aplec de la Tartana i 2a Plantada Popular

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *