El passat diumenge 17 d’octubre va tenir lloc el tradicional Aplec de la Tartana, que enguany ha celebrat la seva 25a edició, i que organitzem des d’Amics d’El Prat conjuntament amb la 7a plantada popular. El context de pandèmia ha obligat a reformular-ne el format, a suspendre el tradicional dinar popular i a introduir un control d’aforament. Això no obstant, no va impedir que més de 500 pratencs i pratenques s’acostessin a participar de la jornada.

Es van desenvolupar activitats diverses com ara la tradicional ballada de sardanes, així com diferents tallers com ara el de boles de cultiu “Nendo-dango”, de cistelleria, d’apicultura, de destil·lació d’essències, de danses tradicionals o d’elaboració de mel. També vàrem poder gaudir d’altres eines i instruments vinculats a l’agricultura provinents de la Col·lecció Etnològica Puig-Casas de Cal Jaume del Bitxot. Per altra banda, diverses entitats culturals també hi van participar com ara la Colla Dansaire Picacrestes, que ens van fer gaudir amb el seu ball de bastons, els Geganters de l’Escola Mare de Déu del Carme, la Mulassa del Prat o bé la recentment fundada Colla Trabucaire del Prat que amb la seva galejada van cloure la jornada.

Des d’Amics del Prat expressem el nostre agraïment a totes les entitats i persones que van participar de la jornada i manifestem la nostra voluntat de recuperar el format tradicional en futures edicions, sempre que les condicions sanitàries ho permetin.

Fotografies:

L’acte també va comptar amb la cobertura de diversos mitjans de comunicació locals, aquí podeu veure el reportatge elaborat per elprat.tv i podeu llegir la notícia que en va fer elprat.digital i l’article de l’edició digital del Periòdic Delta.

Reportatge d’elPrat.tv:

Èxit de participació al 25è Aplec de la Tartana i la 7a Plantada popular

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *