Loading Map....

Data/Hora
Date(s) - 08/10/2017
10.00 - 18.00

Localització
Jardins de Mon Racó

Categories


Cartell del 22è Aplec de la Tartana i la 4a Plantada PopularEl proper diumenge 8 d’octubre se celebrarà la 22a edició de l’Aplec de la Tartana i la 4a Plantada Popular als Jardins de Mon Racó, al barri de la Barceloneta. Enguany la temàtica central són les abelles.

Horari d’activitats:

 • A les 10h: Concentració a la plaça de la Vila
 • Inici de la cercavila pel Prat amb tartanes, carros, cavalls, gegants, grallers…

Als Jardins de Mon Racó (la Barceloneta):

 • D’11 a 14h: Plantada d’arbres i plantes autòctones, amb Tallers de Nendo Dango, d’apicultura, de cerveses artesanes, de danses tradicionals, de circ i jocs infantils i la mostra d’instruments musicals tradicionals.
 • A les 11.30h: Ballada de Sardanes, amb la Cobla Baix Llobregat.
 • A partir de les 12h: Final de la cercavila amb l’arribada dels carros, tartanes i participants als Jardins de Mon Racó, seguit de les actuacions dels grups de cultura popular (gegants, capgrossos, castells…).
 • A les 13.30h: parlaments de les autoritats.
 • A les 14h: dinar de germanor.
 • A les 15.30h: concert de “Blugard music” i ball.
 • Fi de festa amb la música ballable de “DJ’s Miss Tetas”.
 • A les 18h: Cloenda de la jornada.

Concentració i cercavila

La jornada començarà a les 10 del matí a la Plaça de la Vila, on es farà la concentració de carros, cavalls, bicicletes, caminants i les entitats de cultura tradicional, on s’iniciarà la cercavila.

El recorregut serà diferent dels altres anys, degut a les obres de l’Avinguda de la Verge Montserrat. Començarà a la plaça de la Vila i seguirà pel C/ Doctor Soler i Torrens, passant per davant del CEM Fondo d’en Peixo, C/ Penedès, Av. Verge Montserrat, C/ Jaume Casanovas, C/ Lleida, C/ Coronel Sanfeliu, Av. 11 de setembre, C/ Barceloneta, C/ Esplugues, fins arribar als Jardins de Mon Racó, al barri de la Barceloneta.

4a Plantada Popular

A les 11 del matí començarà la plantada d’arbres i plantes autòctones, que tindrà lloc al mateix lloc de l’any passat, al costat de la rotonda de la carretera de la platja que hi ha prop de la Granja de la Ricarda. La plantada anirà acompanyada de diferents tallers per tots els públics, tot plegat amb l’acompanyament musical del grup “Dulse Caminar” (Cobla de Tres Quartans).

Tallers:

 • Taller de Nendo dango: Elaboració de boles amb argila, compost i llavors, que s’escamparan durant la plantada. Les llavors seran d’espècies “bee friendly” o el que seria el mateix, que els agradin a les abelles.
 • Taller d’Apicultura: “El món de les abelles”
 • Taller de Circ i Jocs infantils
 • Taller d’elaboració de cervesa artesana de mel
 • Taller de danses tradicionals a càrrec dels Picacrestes
 • Mostra d’instruments musicals tradicionals

Dinar de germanor

Per dinar hi haurà les tradicionals mongetes amb botifarra i cansalada.

El preu del tiquet pel dinar (que inclourà aigua o vi i les postres) serà de 6€ si es compra anticipadament fins el dijous 5 d’octubre, o de 10€ si s’adquireix entre el divendres 6 d’octubre i el mateix dia de l’Aplec.

Podeu adquirir els tiquets anticipadament a la nostra seu, al Carrer del Centre núm. 2 de dilluns a divendres de 17 a 21 hores o a la parada de Cal Picapedrer al Mercat Municipal del Prat, número 14 – 16.

Ajuda’ns a difondre-ho!

Podeu fer servir el hashtag #AplecTartana a Twitter, Facebook i Instagram, per compartir fotografies, vídeos o comentaris sobre la jornada.

Organitzadors i col·laboradors

El 22è Aplec de la Tartana i la 4a Plantada popular l’organitzem Amics d’El PratAmics del Cavall, Amics de la Sardana i Sittar Green. Però no seria possible sense la col·laboració de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; la col·laboració de l’AMPA Col·legi Mare de Déu del Carme, els Castellers del Prat, l’Associació Gegantera Delta del Prat, la Colla Dansaire Picacrestes, la Col·lecció etnològica Puig Casas; dels músics de Dulse Caminar; i tota la gent que hi participa.

22è Aplec de la Tartana i 4a Plantada popular

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.