Loading Map....

Data/Hora
Date(s) - 20/10/2019
10.00 - 18.00

Localització
Jardins de Mon Racó

Categories


El proper diumenge 20 d’octubre se celebrarà la 24a edició de l’Aplec de la Tartana i la 6a Plantada Popular als Jardins de Mon Racó, al barri de la Barceloneta del Prat de Llobregat.

Horari de les activitats:

 • A les 11 h: Concentració als Jardins de Mon Racó.
 • D’11 a 14 h: Plantada d’arbres i plantes autòctones, entre la Granja de la Ricarda i els horts lúdics municipals.
 • D’11 a 14 h: Tallers als Jardins de Mon Racó: Nendo Dango, apicultura, destil·lacions essencials d’olis, danses tradicionals i la mostra d’instruments musicals tradicionals.
 • A les 11.30 h: Inici de la cercavila entre la Barceloneta i la Plantada, amb tartanes, carros, cavalls, gegants, grallers…
 • A les 11.30 h: Ballada de Sardanes, amb la Cobla Baix Llobregat.
 • A les 13 h: Actuació dels grups de cultura popular: gegants, capgrossos, danses…
 • A les 14 h: Dinar de germanor.
 • A les 15.30 h: actuació de Michel Havana“l’home de les mil veus”.
 • Fi de festa amb la música ballable de les Two Leires DJs.
 • A les 18 h: Cloenda de la jornada.

Concentració i cercavila

Novetat: Enguany la cercavila connectarà els espais del 24è Aplec de la Tartana (Jardins de Mon Racó) i de la 6a Plantada popular (entre la Granja de la Ricarda i els Horts lúdics municipals).

A les 11 hores, directament als Jardins de Mon Racó, s’hi farà la concentració de carros, cavalls, caminants i les entitats de cultura popular, cap a les 11.30 hores s’iniciarà la cercavila, que anirà fins l’espai de la Plantada popular, on membres de les entitats de cultura popular (i tothom que ho vulgui) plantaran arbustos i plantes. Després es farà una cercavila de retorn a l’espai principal de l’Aplec de la Tartana.


6a Plantada popular

A les 11 del matí començarà la plantada d’arbustos i plantes autòctones, que tindrà lloc al mateix lloc dels darrers anys (entre la Granja de la Ricarda i els Horts lúdics municipals, al costat de la rotonda de la carretera de la platja).

La plantada estarà amenitzada amb l’acompanyament musical de la cobla de tres quartans Dulse Caminar i amb circ i jocs infantils a càrrec de Zaca Zircus.

Tallers als Jardins de Mon Racó:

 • Taller de Nendo dango: Elaboració de boles amb argila, compost i llavors, que s’escamparan durant la plantada
 • Taller d’Apicultura“El món de les abelles”
 • Taller de destil·lacions essencials d’olis a càrrec de Tremendinas de la Garrotxa
 • Taller de danses tradicionals a càrrec de Picacrestes
 • Mostra d’instruments musicals tradicionals

Dinar de germanor

Per dinar hi haurà les tradicionals mongetes amb botifarra i cansalada.

El preu del tiquet pel dinar (que inclourà aigua o vi i les postres) serà de 8 € si es compra anticipadament fins el divendres 19 d’octubre, o de 10 € si s’adquireix el dissabte 19 i el mateix dia de l’Aplec.

Podeu adquirir els tiquets anticipadament a la nostra seu, al Carrer del Centre núm. 2 els dimarts i els dijous de 18 a 21 hores o a la parada de Cal Picapedrer al Mercat Municipal del Prat, número 14 – 16.


Ajuda’ns a difondre-ho!

Podeu fer servir el hashtag #AplecDeLaTartana a Twitter, Facebook i Instagram, per compartir fotografies, vídeos o comentaris sobre la jornada.


Organitzadors i col·laboradors

El 24è Aplec de la Tartana i la 6a Plantada popular l’organitzem Amics d’El PratAmics del Cavall i Amics de la Sardana. Però no seria possible sense el suport de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; i la col·laboració de l’AMPA del Col·legi de la Mare de Déu del Carme, l’Associació Gegantera Recreativa del Prat, l’Associació Gegantera Delta del Prat, la Colla Dansaire Picacrestes, la Colla Bastonera del Prat, la Col·lecció etnològica Puig Casas; dels músics de Dulse Caminar; i tota la gent que hi participa.

24è Aplec de la Tartana i 6a Plantada popular

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.