Loading Map....

Data/Hora
Date(s) - 17/12/2016 - 19/02/2017
10.30 - 14.00

Localització
Cal Pere del Joan Pau

Categories


6a Mostra del passat agrícola del PratLa Col·lecció etnològica Puig Casas (facebook) obre les portes de Cal Pere del Joan Pau per exhibir la 6a Mostra del passat agrícola del Prat (esdeveniment a facebook).

La mostra s’inaugurarà el cap de setmana de la Fira Avícola, el dissabte 17 de desembre a les 10.30 hores. A les 12.30h hi haurà l’actuació de la Colla Bastonera del Prat i a les 13h es farà la visita comentada. El diumenge 18 de desembre, obrirà de 10.30 a 14 hores i la visita comentada es farà a les 12h. Passades les festes de Nadal tornarà a obrir els diumenges 15, 22 i 29 de gener i 5, 12 i 19 de febrer, l’horari serà de 10.30 a 14 hores amb visita comentada a les 12h. Es poden organitzar visites comentades els mateixos diumenges a les 10 o bé els dissabtes anteriors, trucant al 661 289 183 o escrivint a gcasas700@gmail.com.

Aquesta col·lecció de caire etnològic està formada per peces relacionades amb el món agrícola. Tot un ventall que il·lustra la vida quotidiana del camp des de finals del segle XIX fins a la primera meitat del segle XX al Prat de Llobregat.

L’amor a la terra, a les tradicions i la por a l’oblit pel ritme frenètic de les noves generacions ens va portar a col·leccionar totes aquestes peces amb l’objectiu final del reconeixement a tota la gent del fang que va fer possible que els fruits del camp del Prat fossin coneguts i apreciats arreu del món.

El fons s’ha anat formant inicialment per les pròpies peces de la família Puig (Cal Pere del Joan Pau) a les que s’han afegit donacions. El manteniment i la restauració ha estat possible gràcies a l’Àngel Casals Pujol amb el seu magnífic treball, destresa, constància i qualitat en la seva feina.

Esperem transmetre la nostra il·lusió per aquesta col·lecció així com el coneixement d’aquest patrimoni agrícola pratenc tan desconegut.

La col·lecció consta de:

  • Carros i tartanes de diferents tipologies i usos
  • Eines: Eines de tracció animal i manuals relacionades amb el batre
  • Transport de l’escarxofa cap al born
  • La llet
  • L’exportació
  • Eines d’oficis relacionats amb la vida rural
  • Guarniments de cavalls
  • Vida quotidiana
  • Pesos, mesures i altres: màquines de cosir, joguines, capses…
6a Mostra del passat agrícola del Prat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *