Loading Map....

Data/Hora
Date(s) - 20/12/2022 - 28/02/2023
18.00 - 20.00

Localització
Amics d'El Prat

Categories


Cartell de l'exposició "Tot recordant Joan Jordà i Domènech"Tot recordant Joan Jordà i Domènech és una exposició dedicada al dibuixant pratenc que ens va deixar a principi de l’any 2022.

Aquesta exposició recull un total de 25 obres d’en Joan Jordà, representatives de diferents tècniques i temàtiques de la seva trajectòria artística.

Inauguració de l’exposició

L’exposició es va inaugurar el divendres 16 de desembre de 2022 a les 19 hores.

Horari de l’exposició

Es pot visitar al local d’Amics d’El Prat (C/ del Centre, 2) els dimarts i dijous, de 18 a 20 hores, fins a final de febrer del 2023.

Joan Jordà i Domènech

Dibuixant, nascut el 1929 al Prat de Llobregat. L’any 1981 s’incorpora a l’Escola Municipal de Dibuix del Prat, amb en Josep Mayol (de Llagostera) com a director del centre, on va iniciar la seva trajectòria practicant la tècnica del dibuix al carbó. La seva primera exposició va ser el mateix any 81 a la “Sala d’Art Josep Bages” de la Torre Muntadas del Prat, titulada “Masies del Prat” i composta de 50 dibuixos amb llapis carbó, de cases rurals de la pagesia pratenca.

Després d’aquesta primera exposició va passar a formar part del professorat de l’Escola, ocupant l’Aula de dibuix al natural, tasca que desenvolupa fins al 1987. L’any 1995 va fundar el Taller-estudi Jordà, situat al carrer del Dr. Martí i Julià, on va impartir classes de dibuix i pintura a nombrosos afeccionats, arribant a tenir més de 60 alumnes al llarg de la seva trajectòria.

La seva producció artística és abundant i ens deixa un extens llegat ple de grans fites i bons treballs. En Joan es va dedicar amb molta constància al llarg de la seva vida a la pràctica del dibuix clàssic amb llapis carbó, així com altres tècniques molt variades i diverses. Com a resultat d’aquesta dedicació va participar en un gran nombre d’exposicions i va publicar obra en diversos llibres com els de Masies del Prat, deliciosament il·lustrats amb els seus treballs.

Exposició: Tot recordant Joan Jordà i Domènech

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.