La Secció de Senderisme d’Amics d’El Prat organitza la ruta pel tram català del GR-7 entre la Farga de Moles i Fredes, dividit en etapes que tindran lloc el 3er diumenge de cada mes (llevat d’algunes excepcions), a l’agenda d’Amics d’El Prat estan totes les sortides planificades.

GR-7 a CatalunyaEl GR-7 és la continuació del sender europeu E-4 provinent d’Esparta, al Peloponès (Grècia), després de passar per Bulgària, Eslovènia, el nord d’Itàlia, el sud de França i el Principat d’Andorra.

Entra a Catalunya per la Farga de Moles i continua cap a Tuixén, Sant Llorenç de Morunys, Solsona, el Miracle, el Santuari de Pinós, Cabra del Camp, Mont-ral, Colldejou, Tivissa, Rasquera, Paüls, Refugi del Caro i Fredes (Castelló).

Amb el decurs dels anys, podríem dir que el GR-7 ha esdevingut la columna vertebral de la Xarxa Catalana de Senders, tant per la seva situació geogràfica com pel fet que va néixer, i durant molts anys va ser en si mateix, una minixarxa de senders, ja que al traçat original es van anar afegint una sèrie de variants i subvariants que el van anar ramificant per les zones properes a l’eix primitiu.

Aquest sender té varis recorreguts alternatius i ens permet passar per llocs emblemàtics, segons considerem en cada cas.

Una bona manera de “fer país” és conèixer-lo caminant per Catalunya, pas a pas, és com millor es pot copsar la riquesa paisatgística del nostre territori, que és tan ric i variat alhora.

Fotografies de les sortides

Informació de les etapes: