Carregant mapa...

Data/Hora
Date(s) - 21/10/2018
10.00 - 18.00

Localització
Jardins de Mon Racó

Categories


Cartell del 23è Aplec de la Tartana i de la 5a Plantada popularEl proper diumenge 21 d’octubre se celebrarà la 23a edició de l’Aplec de la Tartana i la 5a Plantada Popular als Jardins de Mon Racó, al barri de la Barceloneta del Prat de Llobregat.

Enguany la temàtica central de la plantada és el vermicompostatge, que és la tècnica d’elaboració de fertilitzant orgànic aprofitant la voracitat de cucs de terra amb les restes orgàniques.

Horari de les activitats:

 • A les 10 h: Concentració a la plaça de la Vila
 • A les 10.30 h: Inici de la cercavila pel Prat amb tartanes, carros, cavalls, gegants, grallers…

Als Jardins de Mon Racó (la Barceloneta):

 • D’11 a 14 h: Plantada d’arbres i plantes autòctones, amb tallers de Nendo Dango, d’apicultura, de destil·lacions essencials d’olis, de danses tradicionals, de circ i jocs infantils i la mostra d’instruments musicals tradicionals.
 • A les 11.30 h: Ballada de Sardanes, amb la Cobla Baix Llobregat.
 • A partir de les 12 h: Final de la cercavila amb l’arribada dels carros, tartanes i participants als Jardins de Mon Racó, seguit de les actuacions dels grups de cultura popular (gegants, capgrossos, danses…).
 • A les 14 h: dinar de germanor.
 • A les 15.30 h: actuació de Michel Havana, “l’home de les mil veus”.
 • Fi de festa amb la música ballable de DJ’s Miss Tetas.
 • A les 18 h: Cloenda de la jornada.

Recordem l’edició de l’any passat en aquest vídeo:

Concentració i cercavila

La jornada començarà a les 10 del matí a la plaça de la Vila, on es farà la concentració de carros, cavalls, bicicletes, caminants i les entitats de cultura tradicional, on s’iniciarà la cercavila.

5a Plantada popular

A les 11 del matí començarà la plantada d’arbres i plantes autòctones, que tindrà lloc al mateix lloc dels darrers anys (al costat de la rotonda de la carretera de la platja que hi ha prop de la Granja de la Ricarda). La plantada anirà acompanyada de diferents tallers per a tots els públics, tot plegat amb l’acompanyament musical de la cobla de tres quartans Dulse Caminar.

Tallers:

 • Taller de Nendo dango: Elaboració de boles amb argila, compost i llavors, que s’escamparan durant la plantada
 • Taller d’Apicultura“El món de les abelles”
 • Taller de Circ i Jocs infantils
 • Taller de destil·lacions essencials d’olis a càrrec de Tremendinas de la Garrotxa
 • Taller de danses tradicionals a càrrec de Picacrestes
 • Mostra d’instruments musicals tradicionals

Dinar de germanor

Per dinar hi haurà les tradicionals mongetes amb botifarra i cansalada.

El preu del tiquet pel dinar (que inclourà aigua o vi i les postres) serà de 6 € si es compra anticipadament fins el divendres 19 d’octubre, o de 10 € si s’adquireix el dissabte 20 i el mateix dia de l’Aplec.

Podeu adquirir els tiquets anticipadament a la nostra seu, al Carrer del Centre núm. 2 els dimarts i els dijous de 18 a 21 hores o a la parada de Cal Picapedrer al Mercat Municipal del Prat, número 14 – 16.

Ajuda’ns a difondre-ho!

Podeu fer servir el hashtag #AplecTartana a Twitter, Facebook i Instagram, per compartir fotografies, vídeos o comentaris sobre la jornada.

Organitzadors i col·laboradors

El 23è Aplec de la Tartana i la 5a Plantada popular l’organitzem Amics d’El PratAmics del Cavall i Amics de la Sardana. Però no seria possible sense la col·laboració de l’Ajuntament del Prat de Llobregat i la Diputació de Barcelona; la col·laboració de l’AMPA Col·legi Mare de Déu del Carme, l’Associació Gegantera Delta del Prat, la Colla Dansaire Picacrestes, la Col·lecció etnològica Puig Casas; dels músics de Dulse Caminar; i tota la gent que hi participa.

23è Aplec de la Tartana i 5a Plantada popular

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *