• S’inaugura el 27 de setembre a les 7 del vespre, i es podrà visitar de 10 a 14 h i de 17 a 21 h durant la Festa Major i de 17 a 20 h a partir de l’1 d’octubre.

El proper 27 de setembre a les 7 del vespre, coincidint amb la inauguració de la 69a Xarxa d’Altaveus i amb l’arrencada de la Festa Major del Prat, s’inaugurarà l’exposició de l’artista pratenca Berta Xirinachs al nostre local situat al passatge de l’Arús nº 6.

Els horaris per visitar l’exposició durant la Festa Major (del 28 al 30 de setembre) seran de 10 a 14 h i de 17 a 21 h. A partir de l’1 d’octubre de 17 a 20 h.

Text de la periodista Bàrbara Raubert Nonell sobre l’exposició:

“La més bella i més galana” (Sardana i Exposició de Berta Xirinachs)

Els interessos de Berta Xirinachs funcionen com cabdells, cargolant-se i descargolant-se, de la pintura a les mans, de les mans al seu treball silenciós amb fils i agulles, dels fils als colors.

Són fils invisibles els que uneixen passat i futur. La família remota, la terra sota els peus, els anhels vaporosos… tot està unit per un filet de saliva, de pensament o de cotó.

La poesia d’uns mitjons sorgits, la finura d’una punta de coixí, la història d’una antiga camisa convertida en drap, o el valor d’un mocador brodat per una àvia desconeguda, són objectes que amaguen el misteri d’una religió (reunió de fils) feta amb les mans. Ritual individual que forma part d’una lluita silenciosa i delicada per recuperar l’eix.

La bellesa apareix de la repetició mecànica d’una escriptura de nusos apresos seguint un patró o senzillament la cadència d’una música percussiva integrada al record.

Un dia es van tallar els fils de la memòria, deixant les activitats manuals sense valor ni recompensa. Però, en part gràcies a la crisi, els darrers anys s’han recuperat, posant de manifest la necessitat infinita de bellesa i galaneria. Aquí va el seu tribut.

Bàrbara Raubert Nonell

Exposició de Berta Xirinachs

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *