• L’estudi de Joan Lluís Ferret sobre la formació del delta del Llobregat, va ser presentat al XIIIè Curs d’Història d’Amics d’El Prat.

En el marc del XIIIè Curs d’Història d’Amics d’El Prat, celebrat l’any 2011, Joan Lluís Ferret i Pujol va dedicar la seva conferència a la formació del Delta del Llobregat. Aquest treball va estar basat en l’estudi de les columnes estratigràfiques de 500 pous profunds, proporcionades per la Comunitat d’Usuaris d’Aigües del Delta del Llobregat (CUADLL), que li van permetre dibuixar les línies de la costa del delta del Llobregat, en diverses èpoques.

Donada la importància de l’estudi de Joan Lluís Ferret, el geòleg i Director Tècnic de la CUADLL, Enric Queralt, va fer-lo arribar a l’Institut Geològic de Catalunya (IGC), que va procedir al seu estudi analític, confirmant que les línies de creixement de la costa del delta del Llobregat en les diverses èpoques estudiades són correctes. Aquest treball trenca la visió de diversos geòlegs respecte la formació de la plana deltaica del Llobregat, que no coneixien o no van tenir en consideració el relleu del delta.

A la versió de l’any 2013 del Mapa Geològic de Catalunya, elaborat per l’IGC, ja hi figuren les línies de costa del delta del Llobregat en les diverses èpoques, on Joan Lluís Ferret i Enric Queralt consten entre els seus autors.

D’altra banda, el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL), té previst publicar les dades històriques facilitades per Joan Lluís Ferret, que també confirmen, en general, les línies de costa en diverses èpoques mai abans estudiades.

L’Institut Geològic de Catalunya confirma les teories de Joan Lluís Ferret sobre la formació del Delta del Llobregat

Un pensament en “L’Institut Geològic de Catalunya confirma les teories de Joan Lluís Ferret sobre la formació del Delta del Llobregat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *