• Tindrà lloc el diumenge 19 d’octubre a la Masia de Can Comas.
  • Enguany recuperem la Festa de l’Arbre fent una plantada popular.

XIX Aplec Tartana 2014El proper diumenge 19 d’octubre se celebrarà la dinovena edició de l’Aplec de la Tartana a la Masia de Can Comas, seu del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Concentració i cercavila

La jornada començarà a les 10 del matí a la Plaça de la Vila, on es farà la concentració de carros, cavalls, bicicletes, caminants i les entitats de cultura tradicional, on s’iniciarà la cercavila fins arribar a la Masia de Can Comas.

El recorregut de la cercavila sortirà de la Plaça de la Vila, cap a l’Avinguda de Josep Anselm Clavé, Ronda de Llevant i camí del sorral fins a Can Comas. Si veniu en cotxe recomanem aparcar a l’espai de sota el pont de la Ronda de Dalt (B-20).

Plantada d’arbres i plantes autòctones

A les 12 del matí començarà la plantada, que tindrà lloc a la mateixa llera del riu Llobregat, a l’alçada de la Masia de Can Comas, i s’hi plantaran tamarius de viver i diverses plantes autòctones subministrades per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament del Prat. Comptem amb l’assessorament de la Fundación + árboles per fer les boles Nendo Dango (boles fetes amb argila, llavors i compost).

Cartell plantadaLa plantada d’arbres i plantes autòctones anirà acompanyada de diferents tallers oberts a tots els públics i on els més menuts també hi podran col·laborar ajudant a fer les boles Nendo Dango que després s’escamparan per la llera del Llobregat. Tot plegat al ritme de les actuacions musicals dels grups Dulse Caminar (Cobla de Tres Quartans), Sittar Green i la col·laboració de Rose Avalon.

Aquesta campanya ha estat impulsada per la comissió musical d’Amics d’El Prat per contribuir a la millora i recuperació de la flora del riu Llobregat i, en aquest sentit, ens hem proposat recuperar la Festa de l’Arbre, que fa molts anys ja s’havia fet al nostre municipi.

Activitats a Can Comas

A les 11.30 hi haurà la Ballada de Sardanes a Can Comas, amb la Cobla Baix Llobregat. A partir de les 12 hi haurà el final de la cercavila amb l’arribada dels carros, tartanes i participants a Can Comas, seguit de les actuacions dels grups de cultura tradicional (gegants, capgrossos, grallers…), l’acte institucional, el dinar de germanor, taller casteller i la cloenda de la jornada i fi de festa amb l’actuació musical de SITTAR GREEN.

Tiquets pel dinar

El preu del tiquet pel dinar (que inclourà també la beguda i les postres) serà de 8€ si es compra anticipadament fins el dijous 16 d’octubre, o de 12€ si s’adquireix entre el 17 d’octubre  i el dia de l’Aplec. El podeu adquirir anticipadament a la nostra seu, al passatge de l’Arús núm. 6 de dilluns a divendres de 17 a 21 hores, o a la parada de Cal Picapedrer al Mercat Municipal del Prat, núm. 14 – 16.

Ajuda’ns a difondre-ho!

Podeu confirmar la vostra assistència, i convidar a participar-hi a tots els vostres amics a través de l’esdeveniment que hem obert al facebook. També podeu descarregar-vos el cartell en PDF.

Organitzadors i col·laboradors

El XIXè Aplec de la Tartana l’organitzem Amics d’El Prat, Amics del Cavall i Amics de la Sardana. Però no seria possible sense la col·laboració de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, la Diputació de Barcelona, el Parc Agrari del Baix Llobregat, Can Comas; les entitats col·laboradores, AMPA Col·legi Mare de Déu del CarmeCastellers del Prat, Fundación + árbolesGegants del PratGegants Delta del Prat; dels músics de Dulse Caminar, Sittar Green, Rose Avalon; i tota la gent que hi participa.

XIXè Aplec de la Tartana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *