• Se celebrarà el cap de setmana del 15 i 16 de novembre del 2014 a l’Equipament Cívic Delta del Llobregat.
  • Scrabble Delta Prat, secció d’Amics d’El Prat, participa en l’organització del 6è Mundial com a club de Scrabble local.

cartell 6è Mundial de Scrabble en catalàEl Campionat Mundial de Scrabble en Català és un torneig de Scrabble organitzat des de l’any 2005 per la Unió Faristolaire (UF) amb la col·laboració de diverses entitats escrablístiques. Les cinc primeres edicions es van organitzar de forma biennal i un cop finalitzada l’edició de l’any 2013, la UF anuncià que a partir d’aquell moment el Campionat Mundial de Scrabble en Català passaria a organitzar-se anualment.

La primera edició es va celebrar l’any 2005 a Viladecavalls, els anys 2007 i 2009 a Granollers i els anys 2011 i 2013 a Mataró. L’edició d’aquest 2014 se celebrarà al teatre de l’Equipament Cívic Delta del Llobregat (carrer del Riu Llobregat núm. 94, del Prat de Llobregat) el cap de setmana del 15 i 16 de novembre amb la col·laboració, com a organitzador local, de Scrabble Delta Prat, la secció d’Amics d’El Prat dedicada a la pràctica d’aquest joc de taula.

L’Scrabble és un joc de taula on els jugadors tenen l’objectiu d’acumular la màxima puntuació possible formant paraules en un tauler de 15×15 caselles, fent servir fitxes que s’agafen aleatòriament d’un saquet. N’hi ha versions en més de 30 llengües diferents, entre elles el català. En ser un joc lingüístic, els seus campionats s’organitzen per comunitats lingüístiques de manera que existeixen diferents Campionats Mundials de Scrabble segons la llengua que es faci servir, així actualment se celebren campionats mundials en francès, anglès, castellà i català.

El joc de l’Scrabble és un molt bon instrument de normalització i promoció de la llengua i la cultura catalanes, atès que ho fa de forma lúdica. Aquest campionat, el més important en llengua catalana, reforça la unitat de la llengua catalana aplegant els millors jugadors d’arreu dels Països Catalans.

Per a més informació i inscripcions podeu consultar el web del Mundial de Scrabble i de Scrabble Delta Prat.

El Prat acollirà el 6è Campionat Mundial de Scrabble en català

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *