Loading Map....

Data/Hora
Date(s) - 23/05/2024
19.00 - 20.30

Localització
Centre Esplai

Categories


El camí de València a Barcelona i l’Hostal de Cal Monés al Prat de Llobregat.

Els camins antics i les muralles de Barcelona, amb Dani Cortijo i Felip Neri GordiEl dijous 23 de maig del 2024, a les 19 hores, se celebrarà una conferència-debat titulada «Els camins antics i les muralles de Barcelona», que anirà a càrrec de l’historiador Dani Cortijo i de l’arquitecte Felip Neri Gordi. Tindrà lloc a l’Espai Àgora del Centre Esplai (carrer del Riu Anoia, 44-54, del Prat de Llobregat).

En aquest acte es posarà en relleu l’existència de Cal Monés, un dels pocs “hostals fora muralla” que es conserven com a testimonis de la seva època, i un tram important del camí original de València a Barcelona, al seu pas pel Prat.

Conferenciants

Dani CortijoDani Cortijo: Historiador i professor, especialitzat en història de Barcelona i divulgador emprant diversos projectes i formats, entre els quals destaca el seu blog Altres Barcelones. Ha estat col·laborador de mitjans de comunicació com TV3, Catalunya Ràdio, Betevé, La Xarxa i Nació, entre d’altres.

Felip Neri Gordi: Arquitecte, expert en patrimoni. Membre d’Amics d’El Prat i de la Comissió del Patrimoni de l’Ajuntament del Prat. Ha escrit diversos articles sobre la Granja de La Ricarda, el Semàfor, l’Artesà, la Telegrafia, etc. i ha fet conferències sobre temes d’història local, patrimoni i paisatge.

Altres intervencions

La presentació de l’acte serà a càrrec de Rafa Bellido, advocat i secretari de la junta del CECBLL i estarà conduït per l’historiador Pau Rodríguez Cabanach. I per al tancament comptarem amb Andreu Felip, director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat a Barcelona i Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat.

Organitzadors

Aquest esdeveniment està organitzat conjuntament per Amics d’El Prat i el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Prat i la Fundació Catalana de l’Esplai.

Aparcament gratuït

Si hi veniu en cotxe, el Centre Esplai disposa d’aparcament gratuït amb accés des de la Ronda Sud, 401 (Google Maps).

Conferència-debat: Els camins antics i les muralles de Barcelona, amb Dani Cortijo i Felip Neri Gordi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *