L’acord és vigent entre el 8 de març del 2013 i el 6 de març del 2015.

El passat 8 de març del 2013 la Tinenta d’alcalde de l’Àrea de Cultura, Educació i Ciutadania de l’Ajuntament del Prat i presidenta del Consell del Centre de Normalització Lingüística del Prat, Pilar Eslava, juntament amb el president d’Amics d’El Prat, Jordi Codina, van signar un acord de col·laboració per promoure el programa de Voluntariat per la llengua.

En virtut d’aquest acord Amics d’El Prat es compromet a difondre el programa de Voluntariat per la llengua entre els membres de l’entitat i tenir material de difusió del programa (cartells, díptics, etc.) en un lloc visible del local de l’entitat. Facilitar la participació dels voluntaris i aprenents a les activitats que organitzi. I proporcionar, en la mesura del possible, persones voluntàries o aprenentes al CNL del Prat per participar al programa. A més de fer arribar les fitxes d’inscripció omplertes al CNL del Prat.

Per la seva banda el Centre de Normalització Lingüística del Prat es compromet a proporcionar el material de difusió i fitxes d’inscripció del programa Voluntariat per la llengua. Donar a conèixer l’entitat Amics d’El Prat als participants del programa, com també les activitats que s’hi desenvolupen. Fer una sessió de formació als participants del programa per assessorar-los sobre el funcionament del Voluntariat per la llengua i proporcionar-los els materials adequats. I fer un seguiment mensual i una valoració final de les trobades.

Què és el programa de Voluntariat per la llengua?

És un programa de foment de l’ús social del català que neix l’any 2002, al Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Cornellà. L’any 2003, a partir de l’èxit i la força d’aquesta experiència, i amb l’impuls de la Generalitat de Catalunya, el programa es va fent extensiu als altres CNL.

L’objectiu del programa és facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d’aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la. A més es vol promoure entre el col·lectiu catalanoparlant la idea que no cal canviar de llengua per acollir millor les persones que arriben a casa nostra.

Poden ser voluntaris totes les persones majors d’edat que parlin català habitualment i que puguin comprometre’s a dedicar 10 hores, una hora per setmana, a conversar en català amb la persona assignada.

Poden ser aprenents totes les persones majors d’edat que parlen mínimament en català, tot i que sigui amb dificultats, i que volen guanyar fluïdesa per poder usar aquesta llengua en les seves activitats quotidianes, laborals o de relació social.

Per a més informació podeu consultar el web del programa de Voluntariat per la llengua.

Amics d’El Prat signa un acord de col·laboració amb el Consorci de Normalització Lingüística per promoure el Voluntariat per la Llengua
Etiquetat a:            

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *