Ruta del GR-5: Sender dels Miradors o dels Parcs Naturals

La Secció de Senderisme d’Amics d’El Prat organitza la ruta pel GR 5, que és el Sender dels Miradors o dels Parcs Naturals. El seu punt de partida és a Sitges (població marinera) i arriba a Canet de Mar (també a la costa). En el seu recorregut es descriu un arc que envolta la ciutat de Barcelona a una distància d’entre 40 i 50 km, travessant els Parcs Naturals del Garraf, Montserrat, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Montseny i el Montnegre-Corredor.

La ruta té un total d’uns 200 km, que els farem aproximadament en 12 etapes, que tindran lloc el 3r diumenge de cada mes. A l’agenda d’Amics d’El Prat trobareu les sortides planificades.

Partint de la costa del Garraf, ens endinsem en el Parc Natural del Garraf, territori de naturalesa càrstica i vegetació peculiar, ple de dolines i avencs. Fins a arribar a la zona de l’Ordal i el Penedès, seguim cap a Montserrat muntanya sagrada de Catalunya. A continuació enfilem la Serra de l’Obac i Sant Llorenç del Munt, Sant Llorenç Savall, Gallifa, Sant Miquel del Fai i Cingles del Bertí. A Aiguafreda entrem al Parc Natural del Montseny i iniciem l’ascensió al seu cim, baixem fins a Sant Celoni i creuem el Parc Natural del Montnegre-Corredor fins a arribar a la costa en la població de Canet de Mar.

Informació de les etapes del GR-5: